• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
`Ergenekon` Davasında Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen, ``Alparslan Arslan`la 2005`te en son konuştuğumdaİbrahim Şahinile görüştüğünü söylemişti. Beraber oturduklarını anlatıyordu.Danıştaysaldırısında Şahin`in etki edebileceğini düşünüyorum`` dedi.

İstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi`ndeki salonda görülen davanın duruşmasında, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık olarak dinlenilen Çınar Mustafa Altunbaş`tan sanıklardan kaçını tanıdığını söylemesini istedi.

Bunun üzerine sanıklara dönen Altunbaş, sanıklardan Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm`ü bizzat, diğer bazı sanıkları ise televizyonda gördüğü için tanıdığını kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın`ın ``(Emniyet ve savcılıktaki ifadeler benim değil) diyorsunuz. Tutanaklardaki imza size mi ait?`` diye sorması üzerine tutanaklardaki imzaya bakan Altunbaş, ``İmzalar benim ama devlete güvenen biri olarak o zaman tutanaklarda ne yazıldığına bakmadan imza attım. Böyle bir şeyin yapılabileceğini bilseydim baştan sona okur sonra imza atardım`` dedi.

Altunbaş, Savcı Taşkın`ın, ele geçirilen belgeler arasında ``hainler listesi`` bulunduğunu belirtip kendisinin bu listeden haberi olup olmadığını sorması üzerine, ``Bu listeden haberim yok ama herkesin kendine göre hain listesi var. Kafamdaki hainleri saysam 800`ü bulur. Bir gün geldiğinde bunların hesabı sorulacak`` diye konuştu.

Savcı Taşkın`ın, Kuvayı Milliye Derneğindeki yemin törenlerine katılıp katılmadığını sorduğu Altunbaş, başkalarına yemin ettirildiğini bildiğini ancak kendisinin yemin etmediğini söyledi.

Altunbaş, Taşkın`ın başka bir sorusu üzerine de ``Darbe yanlısı bir adamım. Herkesin küfür ettiği Kenan Evren`in iyi bir şey yaptığını düşünüyorum`` dedi.

Tanık olarak dinlenilen avukat Kemalettin Gülen ise Danıştay davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan ileüniversitedöneminde tanıştıklarını belirterek, Arslan`ın kendisinden 3 yıl önde olduğu için fazla muhabbetleri olmadığını ancak zaman zaman aynı ortamlarda bulunduklarını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese`nin ``Cumhuriyet gazetesinde çarşaf giydirilmiş domuz karikatürünü görmüş müydünüz?`` diye sorması üzerine Gülen, Cumhuriyet gazetesini okumadığını, okuduğu gazetenin belli olduğunu kaydetti.

Arslan`la en son 2005 yılının yaz ayında görüştüğünü ifade eden Gülen, Danıştay saldırısı öncesinde Alparslan Arslan hakkında herhangi bir şey duymadığını söyledi.

Gülen, üniversitede milliyetçi gruplarla oturduklarını, Arslan`ın da okulda görüşü nedeniyle tanınan bir kişi olduğunu ifade etti.

Kemalettin Gülen`in, kendisinin cemaat içindeki insanlarla daha çok bir arada bulunduğunu söylemesi üzerine araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, ``Hangi cemaat?`` diye sordu.

Gülen`in, ``Gülen cemaati`` demesi üzerine Özese, ``Ne zamandan beri bu cemaatin içindesin?`` diye sordu. Gülen de ``Doğduğum günden beri`` yanıtını verdi.

Özese`nin, ``Alparslan Arslan`ı nasıl tanıyordunuz?`` sorusuna karşılık Gülen, ``Mert bir insandı. Kürt olmasına rağmen Türk milliyetçisiydi. Bazı değerleri vardı, onlardan ödün vermezdi. Herkes severdi. Agresif bir insandı ve okuldaki birçok eyleme katılırdı`` diye konuştu.

Gülen, ``Arslan`ın yönlendirildiğini düşünüyor musunuz?`` sorusu üzerine de şunları kaydetti:

``2005 yılında en son konuştuğumda İbrahim Şahin ile görüştüğünü söylemişti. Beraber oturduklarını anlatıyordu. Danıştay saldırısında İbrahim Şahin`in etki edebileceğini düşünüyorum. Arslan, olaydan sonra cezaevine ziyarete gelen arkadaşlarına, darbe olacağını ve cezaevinden çıktıktan sonra iyi silah kullanan kişilere ihtiyaçları olacağını söylemiş.``

Mahkeme heyeti, tanık Kemalettin Gülen`in bir sonraki celsede tekrar hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı 28 Temmuz Perşembe gününe erteledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir