• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
Norveçli Saldırgan, `B Planını` Uygulamış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Norveç’te çifte saldırı düzenleyerek yüze yakın kişiyi öldüren Anders Behring Breivik’in, A planını uygulamada başarız olduğu için, “toplu katliamı” hedefleyen “B planını” uyguladığı ortaya çıktı.

Norveçli aşırı sağ görüşlü teröristin, öncelikle Avrupa çapında İslam karşıtı bir organizasyon kurmayı hedefleyen “A planını” gerçekleştirmek istediği kaydedildi. Bu organizasyonun 25 milyon Norveç Kronu’na (NOK) mal olacağını hesaplayan Breivik, bunun için 4 milyon NOK para biriktirmiş. Topladığı bu parayı borsaya yatırarak daha da büyütmeyi hedefleyen Norveçli zanlı, düşüncesinin tam aksine burada 2 milyon NOK kaybetmiş.

Breivik, A planının başarısız olması üzerine, “toplu katliam” yapmayı içeren B planını devreye sokar. Norveçli katil, böylelikle ‘Avrupa’da Müslümanları ortadan kaldırmak’ felsefesini konu edinen “manifestosunu” bütün dünyanın bilmesini amaçlar.

Breivik’in, saldırıyı gerçekleştirmek için gerekli olan parayı biriktirmek için birçok malvarlığını sattığı ve bütün kredi kartlarının limitlerini doldurduğu belirtiliyor. Norveçli zanlı internette yayınladığı günlüğünde de, “Kredi açmazı içindeyim. Bu problem bütün projemi sabote edebilir” sözlerine yer vermişti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir