• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti, ticaret ahlakı broşürleri dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi toplumun huzur ve ıslahı için yeni bir çalışma başlattı. Cemiyet üye ve gönüllüleri, Ağrı esnafının İslami esaslara göre ticaret yapmasına vesile olmak amacıyla iş yerlerini dolaşarak broşür dağıttılar.
 
Yapılan faaliyet hakkında kısa bir açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkan Yardımcısı Şaban Gökhan, kenttteki tüm esnafları dolaşarak 3 bin 500 broşür dağıttıklarını söyledi.
 
Gökhan, "Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi olarak yaptığımız etkinliklere bir yenisini ekledik. Çalışmamız, esnaflara tavsiye niteliğinde bazı başlıklar altında Müslüman`ın nasıl bir ticaret yapması gerektiğini, ticaretin ahlakı ile ilgili bir el broşürü hazırladık. Bunları tüm Ağrılı esnaf kardeşlerimize dağıtıyoruz. Temennimiz de o dur ki kardeşlerimiz bu broşürdeki tavsiyeleri okuyup tavsiyelere uyarlar. Müslüman ahlakının benimsediği bir ticareti inşallah yerine getirirler." dedi.
 
Hiçbir STK`nın böyle bir çalışma yapmadığını ifade eden esnaf Hanifi Yılmaz, Mustazaflar Cemiyeti çalışmalarının devamını dilediklerini ifade etti.
 
Yılmaz, "Çalışmalarını takip ettiğimiz ve takdir ettiğimiz bu camianın yaptığı bu çalışmayı çok güzel bulduk. Gerçekten güzel düşünmüşler. Esnaflarımızın İslami ticaret hususunda çok zafiyetleri vardır. Bu ve benzeri çalışmaların devamını bekliyoruz inşallah. Mustazaflar Cemiyeti`nden esnaflarımız ile oturup fikir alış verişlerinde de bulunmalarının ve yol göstermelerinin faydalı olacağını, böyle bir çalışmanın yerine getirilmesi kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.
 
Kent esnafından Serkan Kanat ise, İslam`ın ticaret ahlakına dair broşür dağıtılmasının gayet güzel ve ihtiyaç olunan bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Bugün hata ve yanlışların sıkça yapıldığı bir alandır esnaflık. Esnaflarımızın bu şekilde bilgilendirilmeye ihtiyaçları vardı. Bu çalışmanın esnaflar için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çalışmaları güzel olan Mustazaflar Cemiyeti`nin gençlere yönelik faaliyetlerini daha da genişletmesini, çok geniş kitlelere hitap etmesini istiyoruz." şeklinde belirtti.
(Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir