• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Bingöl'de kış hazırlığı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Yeşilyurt Mahallesi'nde kış hazırlıkları için odun kesmeye başlayan oduncular, yakacak odun sezonun 4-5 geciktirilmesinden şikâyetçi olduklarını belirttiler.


Kış hazırlıkları hakkında bilgi veren Emin Ak, "Meşe odunlarımız Solhan'dan geliyor. Geçen seneden beri sıkıntı var. Kesimler geç kalıyor. Kestiğimiz odunlar 10'uncu aya kadar uzayabiliyor. Bundan dolayı vatandaşta sıkıntı yaşıyor. Odunlarımız kuru olmadığı için kaliteli kesim yapamıyoruz. Kavak ve söğüt ağaçları da nadir bulunduğu için meşe ağacını tercih ediyoruz. Yaklaşık 400 tona kadar yıllık odun satışı yapıyoruz" dedi.


"Yakacak odunlar geç geliyor"
Yakacak olarak kullanılacak odunların ilkbahar ayında kesiminin yapılması gerektiğini belirten Ak, "Yaklaşık iki yıldır bu odunlar bizim elimize geç geliyor, bundan dolayı sorun yaşıyoruz. Kesimini yaptığımız bu odunlar iki günlük odun olduğu için satışında sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaş kuru odun istiyor. Bize gelen odunlar Solhan ilçemizin köylerinden geldiği için ulaşım sıkıntısı da yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. (M.Salih Gönül/Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir