• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kırtasiyeler Pazartesi gününü bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı ilk ders zili, anasınıfı ve ilkokul 1. sınıfların okula adapte olmaları için geçtiğimiz pazartesi çalmıştı. Okulların açılmasıyla yoğun işlerinin açılmasını bekleyen kırtasiyeciler, durumun hiç de öyle olmadığını dile getiriyor.

 

Okulların açıldığını fakat sadece miniklerin okula başladıklarını söyleyen esnaf, anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerinin de ders yapmadığını sadece adaptasyon sürecini kolaylaştırıcı etkinlikler için okula gittiklerini dile getirerek, önümüzdeki pazartesi günü tüm sınıfların ders başı yapmalarıyla beraber bir canlılık beklediklerini ifade ettiler.

 

Fiyatların geçen yıl ile aynı olduğu hatta bazı kırtasiyelerin kampanyalar yaparak fiyatları daha da aşağı çekmeleri ve promosyon olarak hediyeler vermeleri dikkat çekti.

 

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz kırtasiye işletmecisi Velid Demir, okul sezonu için gerekli hazırlıkları yaptıklarını çeşitli kampanyalar başlattıklarını ve artık sadece müşteri beklediklerini ifade ederek, vatandaşın tereddütleri olduğunu, okul yönetimlerinin hazırlayacakları kırtasiye listeleri olmadan alışveriş yapmaktan çekindiklerini ifade etti.

 

Demir, bazı öğretmenlerin konuyu çok abartarak kalem ve silgilerde bile kendi belirledikleri markalardan başkasını kullanmamaları için öğrencilere baskı yaptıklarını belirterek, "Hal böyle olunca bizler de okulların tam olarak açılıp listelerin velilere ulaşacağı pazartesi gününü beklemeye koyulduk." dedi.

 

Okulların açılmasıyla kırtasiye ve çanta gibi okul eşyalarına talebin artacağını uman herkesin ek iş olarak kırtasiyeciliği gözüne kestirdiğini söyleyen Demir, tuhafiyeler, ayakkabıcılar, zücaciyeciler ve hatta pazarcıların bile tezgahlarının bir köşesinde defter kalem ve çanta sattıklarını ve bunun kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir