• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Müslümanlar kardeşleri için meydanlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- İstanbul Fatih Camii`nde bir araya gelen yüzlerce Müslüman, Cuma namazı sonrası Mısır ve Suriye`de yaşanan katliamlara tepki gösterdi. 

Hayatını kaybedenler için kılınan cenaze namazı ile başlayan protesto eylemi sırasında sık sık tekbirler getirildi.
Ellerinde Tevhit bayrakları, Mısır ve Suriye bayrağı bulunan Müslümanlar, "Yaşasın Ümmet Dayanışması", "Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz", "Katil Rusya Suriye`den Defol" sloganları attı.

Mısır`da cunta rejimi yaptığı katliam ve vahşete bir yenisini daha eklediğini ifade eden Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya; "Dün yeni bir karar alan cunta, olağan üstü hali iki ay daha uzatma kararı aldığını açıkladı. Yani Mısır`da kesintisiz zulüm düzenin devam edeceğini, tutuklama ve işkencelerin televizyon ile gazetelere el koymaların, sokaklarda camilerde cezaevlerinde katliamların devam edeceğinin ilanıdır bu.

Bizler bugüne kadar kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduk, bundan sonra da Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağımızı duyuruyoruz. Aynı zamanda bunca vahşet ve katliamlara rağmen bazı kesimler, hala katillerle işbirliğini geliştirmenin derdine düşenler var. Bu darbe ve katliamlara açıkça darbe diyemeyen dünya ve bu cuntacıların suçuna ortak olanlar bilmelidirler ki, onlar açık bir şekilde İslami harekete olan düşmanlıklarını, İslami hareketten korkularını darbeciler arkasına sığınarak ifade etmeye çalışsalar da, bir şekilde onları taltif etmeye ve onları ziyaret edip temize çıkarmaya çalışsalar da, bu kan ve zulüm onların yakasından asla düşmeyecektir" dedi.

İzzeti darbecilerin, katillerin yanında arayanlara seslenen Kaya;"Sizler bu tavırlarınızla açık bir şekilde insanlık vicdanını yaralıyorsunuz. İnsanlık onurunu ayaklar altına alıyorsunuz. Bakın yirmi gündür Suriye üzerinden bir tiyatro oynanıyor bu tiyatro Esed`in, kimyasal silahlarla katlettiği insanlar üzerinden yapılıyor. Yüzbin kişinin ölümüne göz yumanlar, uçaklarla füzelerle, tanklarla yüz bin insanı katleden rejime göz yumanlar, burada insanlık onuru aramayanlar sadece dostlarının İsrail`in güvenliği için kimyasal silah tartışmasını başlatmış ve sadece Beşar`ı takip etmek üzere sonuçlandırmışlardır" diye ifade etti.

"Batı, `Bir damla kan, bir damla petrol` sloganıyla bölgemize geldi"
Yeni bir dünyanın kurulduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak; "Dünyanın yaşadığı bu sancı ecelin değil yeni bir doğumun sancılarıdır. Bu gidişat yakın plandan bakınca çok kanlı, çok gözyaşı var. Ama unutmayan ki Emperyalizm bu bölgedeki düzeni korumak için `Bir damla kan, bir damla petrol` sloganıyla geldi.

Batının arkasındaki zenginliğin arkasında Kızılderililerin kanı var, siyahi insanın gözyaşı var, sarı ırkın çalınan alın terleri var. Bizim ittihada ihtiyacımız var. Bizlerin yeryüzünün tüm mazlum insanlarıyla yeni bir ittifak kurmamız gerekiyor. Batı`nın Kapitalizmin, Faşizmin, Komünizmin gölgesinde oluşturduğu kavram ve kurumlarla insan ve toplum düzeniyle, aile anlayışıyla, bilim ve sanat anlayışıyla 21. yüzyılı inşa edemezsiniz. İşte bizim önümüzdeki asıl sorumluluk budur. Yeni bir dünya kuracağız. Onun için ben sizleri Rabia nesli olarak selamlıyorum" diye konuştu.
(Enes Durmaz - Erkan Yavuz / İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir