• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...

MERSİN - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve yurt dışı fuarları hakkında tanıtım yapılan programda, ASİAD'ın davetlisi olarak Mersin'e gelen ve çeşitli temaslarda bulunan TUSKON Evrensel Fuar A.Ş. Genel Müdürü Kerem Aydın işadamlarına bilgi verdi.

 

TUSKON Evrensel Fuar A.Ş. Genel Müdürü Kerem Aydın, ASİAD'ın organizasyonuyla, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin'i ziyaret etti. Program kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetimi ile Mersin ASİAD Yönetim Kurulu öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ASİAD'ın ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirterek, yerinde atılan adımların geleceğe yatırım için çok önemli olduğunu ifade etti. Mersin ASİAD ve TUSKON faaliyetleri hakkında bilgi alan Aşut, ekonomik gelişmenin, yeni pazarlara ulaşılarak hızlanacağını dile getirdi.

 

Görüşmenin ardından, MTOSB'de TUSKON Evrensel Yurt Dışı Fuar Organizasyonları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programa, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ve çok sayıda işadamı katıldı. TUSKON Evrensel Fuar A.Ş. Genel Müdürü Kerem Aydın programda yaptığı sunumda, TUSKON faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Aydın, Türk iş dünyasını başarıyla temsil eden TUSKON'un, 7 federasyon ve 202 derneği bir araya getirdiğini belirtti. Farklı hedefleri ortaya koyarak gerçekleştirebilecek güçte bir konfederasyon olduklarını ifade eden Aydın "TUSKON, Türk işadamlarını en iyi şekilde temsil etme ve faydalı olma gayreti içindedir. Yapılan çalışmalar neticesinde TUSKON şu anda Washington, Brüksel, Moskova ve Pekin'de ki temsilcilikleri ve 140 ülkedeki partner dernekleriyle faaliyetlerine başarıyla devam ediyor" dedi.

 

İşadamlarından, her zaman bir ülkeye daha ihracat yapmaları hedefini belirlemelerini isteyen Aydın, hedef pazarların artırılmasında işadamlarının yalnız hareket etmelerinden ziyade TUSKON gibi büyük avantajlar sunan sivil toplum kuruluşlarına katılmalarının daha faydalı olacağını belirtti. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişme için bu fırsatları kaçırmaması gerektiğini kaydeden Aydın, TUSKON Evrensel Fuar A.Ş. tarafından düzenlenen yurt dışı fuar organizasyonları hakkında önemli bilgiler verdi. Aydın, 8-11 Aralık tarihlerinde, Suudi Arabistan'da Foodex Saudi Gıda Fuarı düzenleneceğini belirterek fuara katılımda yüzde 50 devlet desteği sağlandığını ifade etti. "Ortadoğu'nun en büyük gıda pazarına giriş için büyük bir fırsat. Gıda üreticileri ve ihracatçıları bu organizasyona kesinlikle katılmalılar. Ayrıca mobilya sektöründe faaliyet gösteren işadamlarımız için de 29 Kasım - 2 Aralık tarihlerinde yine Suudi Arabistan'da Decofair mobilya ve iç tasarım fuarını organize ediyoruz. İhracatçı firmalarımızı fuarlarımıza bekliyoruz" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)