• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SP: Suriye'ye askeri müdahale iyi niyetli değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığının gerçekleştireceği ilçe ve belde ziyaretleri programına katılmak üzere Diyarbakır'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Batman eski Milletvekili Musa Okçu ve partililer katıldı.

 

Gündemdeki güncel konuların ele alındığı toplantıda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay Suriye meselesi, çözüm süreci ve ekonomi sorunu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Suriye'ye bir askeri müdahalede kaybeden tarafın İslam coğrafyası olacağını belirten Canbay, barış ve huzurun sağlanmasının bir an evvel İslam Birliğinin kurulmasıyla mümkün olacağının altını çizdi.

 

"Suriye'ye askeri müdahale iyi niyetli değildir"
Suriye'ye bir askeri müdahalenin kesinlikle iyi niyetli olmayacağını söyleyen Canbay, "Bu müdahalenin amacı, Suriye'deki rejimi değiştirmek değil, Suriye'de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmaktır. Böyle bir müdahalede kaybeden, Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası olacaktır. Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacaktır. Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek viskilerini yudumlayacaktır." dedi.

 

"Asıl hedef Türkiye'dir"
Suriye'nin parçalanmasının Türkiye'nin değil Büyük Ortadoğu Projesinin planlayıcılarına yarayacağına dikkat çeken Canbay, "Bir kez daha uyarıyoruz. Suriye bir ilk değil, son da olmayacaktır. Asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye'yi bölüp parçalamaktır. Çünkü Sevr planı adım adım işlemektedir. O yüzden, bugün NATO'dan, BM'den, ABD'den medet ummak, celladından merhamet beklemektir. Mısır'da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD'den Suriye'ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir. Mısır'da darbecileri destekleyen Batı'nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir." ifadelerini kullandı.

 

"Çözüm sürecini destekliyoruz"
Çözüm süreci konusunda da görüşlerini dile getiren Canbay, barışın sağlanması adına atılacak bütün dikkatli adımları destekleyeceklerini ifade etti.

 

Canbay, "Bu yolda atılacak bütün dikkatli adımları destekliyoruz. Desteğimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman sürecin tıkanacağına dair kuşkular ortaya konsa da bunu engellemenin sorumluluğunu kimsenin kaldıramayacağını ifade ediyorum. Güvenlik politikalarının öne çıkarılarak temel hak ve hürriyetlerin, insan haklarının, kültürel hakların engellenmesi yanlışına bir daha düşülmemelidir." dedi.

 

"Türkiye bir ithalat cenneti olmuştur"
Konuşmasında ekonomik konular ile ilgili de genel bir değerlendirme yapan Canbay, faiz ve haksız vergiler sebebiyle üretim maliyetinin artmakta ve dış dünya ile rekabet edilememekte olduğunu söyleyerek, "Türkiye bir ithalat cenneti olmuştur. Dışarıdan gelen her ürün içerideki üretimi baltalamaktadır. Güçlü bir ülke olmamız, dış politikada bağımsız ve özgün politikalar uygulamamız ancak güçlü bir ekonomiye sahip olmamızla mümkündür. Bu da sanayi hamlesi ile gerçekleşebilecektir." İfadelerine yer verdi.

 

"İslam Birliği kurulmalıdır"
Huzur ve barışın sağlanması adına İslam birliğinin kurulması gerektiğine dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İslam barış gücünün oluşturulması, İslam savunma Paktı'nın hayata geçirilmesi ve Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerekliliğinin altını çizdi. (Emrullah Araz / Yasin Ergin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir