• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Diyarbakır`daki 57 STK`dan `Andımız kaldırılsın` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Aralarında Mustazaflar Cemiyetinin de bulunduğu 57 sivil toplum kuruluşu `Andımız Kaldırılsın, Özgürlüklerin Önü Açılsın` sloganıyla Diyarbakır İl Milli Eğitimi önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. HÜDA PAR`ında destek verdiği basın açıklamasında mevcut eğitim sisteminin amacının İslami kimliği yok etmek olduğu vurgusu yapıldı.
 
İstasyon Caddesi Sümer Camisinde kılınan Cuma namazının ardından yürüyüşe geçen kitle basın açıklamasının yapılacağı Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yürüdü. Yürüyüşte, Andımız Kaldırılsın, Irkçılığa Hayır şeklinde sloganlar atıldı.
 
57 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan, Yunus Memiş, andımız adı altında çocuklara ırkçılık aşılandığını söyledi.
 
Eğitim sorunları hala devam etmekte
Eğitimin önünde pek çok sorunun yerli yerinde durduğunu ifade eden Yunus Memiş, "Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı bizleri ve çocuklarımızı inanç değerlerini hiçe sayan ve hayatın hiçbir aşamasında bize bir yarar sağlamayan kimi dersler ve uygulamalarla bizleri ötekileştirmeye devam etmektedir. Andımızdayatması ve Okullardaki Atatürkçülük dersleribu durumun en somut göstergesini teşkil etmektedir. İslami kimliğimizin yok sayılması ve bütünüyle cahili bir kimlik inşaetme çabasının sembolü olan bu uygulama akıl almaz bir bağnazlıkla sürdürülmektedir. Her sabah çocuklarımız anlamını idrak etmekte zorlandığı ve İslami ve insani kimliğini hiçe sayan bir durumla karşı karşıyadır." ifadelerini kullandı.
 
Andımız ırkçılığı tetikliyor
Andımız adı altında çocukların müntesibi olmadıkları bir milliyete nispet edilmekte olduğunu söyleyen Memiş, "Mutlu olmak için ulusal aidiyete mecbur tutulmakta, en vahim olanı ise yeryüzünde ırkçılığı körükleyen bir anlayış ile varlıkları ne olduğunu bilmedikleri bir ideolojik kimliğe armağan ettirilmektedir." dedi.
 
Müslüman varlığını başka varlığa kurban etmek şirktir
İslam inancında Müslüman evlatların varlığını Yüce Allah`ın dışında başkalarının varlığına kurban etmek anlayışının şirk olarak nitelendirildiğini ifade eden Memiş, "Halkın yüzde 98`ini teşkil eden Müslüman çocuklara her sabah gün doğumu ile adeta ibadet bilinciyle bu saçma saban ve Şirk kokan sözleri söyletmek gaflet ve ihanet ile özdeştir.Millî Eğitim Bakanlığı 1930`lı yılların totaliter ve faşizan uygulamaların ürünü olan bu ucubeuygulamaya bir an önce son vermelidir." şeklinde konuştu.
 
Okullar kışla mı?
Okulu kışla, öğrencileri de asker gibi algılayan ve resmi ideolojik şartlandırmayı esas alan Atatürkçülük, milliyetçilik, milli güvenlik siyasetine bağlılık gibi vurguların eğitimle hedeflenen ilkeler olmaktan çıkarılmalıdır diyenMemiş, "Eğitimde Resmi ideolojik şartlandırma ve dayatmaların tümüyle terk edilmesini, halkımızın inanç değerlerine aykırı derslerin konulmasını tümden reddediyoruz. İslami değerleri hayatımızın temelinde şekillendirilmeli, çocuklarımızın da bu şekilde yetişmesi için gayret ve çaba sarf edilmelidir." ifadelerini kullandı.
 
Çocuklarımıza bu sözlerin söyletilmesini kabul etmiyoruz
Toplum vicdanında derin yaralara yol açan sorunun giderilmesi için yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmaktan imtina ettiklerini ifade eden Memiş, "İslami kimliğimizin bir gereği olarak bizler çocuklarımıza ihanet dolu sözlerin söylettirilmesini kabul etmiyoruz. Hükümetten bir an önce yapacağı düzeleme ile kimliğimizi ve kişiliğimizi zedeleyen, ayrıca İslami ilkelere ve inancımıza ters düşen bu metnin kaldırılmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman/Hüseyin Asana/Zeki Aras - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir