• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Eroğlu, Bitlis'te 8 projenin temelini attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis'e gelen Bakan Eroğlu, Ahmet Eren Bulvarı üzerinde bulunan Kent Ormanı'nda düzenlenen törenlere katıldı. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmasında Bakanlığının Bitlis'teki yatırımlarından söz etti.

Bakan Eroğlu Bitlis iline ayrı bir muhabbet beslediğini belirterek şunları söyledi: "Bugün burada evliyalar diyarı Bitlis'te sizlerle birlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bitlis'e karşı bir gönül bağım var. Bitlis'e eli boş gelmedik. Burada 3 sebeple geldik. 2 tesisin temelini ve 6 tesisin açılışını yapmak üzere geldik. 25 milyon TL'lik bir yatırımla geldik. Bitlis bizden önce unutulmuş bir ildi.

İpek Yolunu tekrar canlandıracağız
Vekillerin bize çok yatırım yapacaksınız diyor. Halklılar. Bitlis'e ne yapılsa azdır. Ayrıca 21 adet müjde ile geldik. Burada ne kadar gölet varsa hepsini tamamlayacağız. Şimdilik sadece 6 adet sulama göletini yapacağız. Bitlis bahtı çok açık bir şehir. İpek yolunu burada tekrar canlandıracağız. Ben 3'ncü vekiliniz değil, ben Bitlis'in hizmetkârıyım. Adaş bir valimiz var. O ne isterse bizde yerine getirmek için çalışacağız. Yeni bir hidrolojik çalışma ile Tatvan'da projeleri hayata geçireceğiz."

Türkiye dışa borç verecek duruma geldi

Şehir içindeki derelerin ıslahını tamamlayacaklarını ifade eden Eroğlu, "Türkiye ile ilgili muhteşem bir görüşüm var. Teslim aldığımız görevi zor şartlarda aldık. Özellikle belediyeler konusunda ciddi sıkıntılar vardı. İstanbul Belediyesi iflas etmiş durumdaydı. 8 ayda bütün su kesintilerini ortadan kaldırdık. Biz dolayısıyla Bitlis'te ne talep ederse yapacağız. Yapmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğimiz günlerde hükümet memur maaşlarını bile ödemekte güçlük çekiyordu. 3,5 yılda Başbakanımızı kadrolarına teslim etmek zorunda kaldı. Enflasyon canavarı vardı, IMF'ye borcumuz vardı bunlar ortadan kalktı. IMF'siz yolumuza devam ettik.

Zamanı gelen bütün borçları ödedik. Şimdi IMF bizden borç talep ediyor. Bütçenin büyük bir kısmını faiz ödemeleri teşkil ediyordu. Bizden önceki hükümet 9 aylık kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63'lük bir oranla yapıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. O zamanda yatırımlara para kalmıyordu. Şimdi temel atarken tarih belirtiyoruz."

.
Türkiye'nin su sorunlarını tamamen çözüyoruz
Türkiye'deki su sorunlarını çözeceklerini ifade eden Eroğlu, "Köylerin su sorununu Köydes, Belediyelerin su sorunlarını ise, DSİ ile destek veriyoruz. 56 şehrin su sorununu çözdük. Artım bu zihniyet oldukça Türkiye'de insanlar susuz kalmaz. Ülkede her 4 ampulden bir tanesi yeni yaptığımız HES'lerden gelen enerji ile yanıyor. Orman alanında 3 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bal ormanları kuruyoruz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın mantığıyla çıktığımız yolda yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Doğa koruma ile bu bölge dünyanın ilgisini çekecek bir bölge olacak.

Termal alanda Bitlis bütün dünyada yıldızı parlayan bir il olacak. Bu bölgede sadece bizim bakanlığımız çalışmıyor. Özellikle yollar konusunda Ulaştırma Bakanlığımız bu bölgeye ciddi yatırımlar yaptılar. Sağlık alanında da yeni projelerin anlaşmasını dün Başbakanımız yaptı. Artık sağlıkta da bir dönüşüm yaşanıyor. İlaç fiyatlarında bile ucuzlama oldu. İnşallah daha güzel işler yapacağız. Buradaki büyük insanların da büyük hedefi vardı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Dünyada 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Avrupa'daki ilk büyük ekonomi arasına sokmaya çalışacağız. 2023 hedefimize Türkiye başta olmak üzere Bitlis'te hazırdır. Bu yüzden milli eğitime önem veriyoruz. Türkiye'de artık her yerde üniversite var." şeklinde konuştu.

Bitlis büyük bir ilim irfan yuvası olacak

Bitlis Eren Üniversitesi ile büyük bir ilim ve irfan yeri olacak. Çünkü biz bütün dünya ile yarışıyoruz. Bitlis'e yapılanları tek tek anlatmak istemiyorum. Bitlis balını dünyaya tanıtmak için Orman Teşkilatı olarak hazırız. Artık Bitlis'in ve ilçelerinin bütün hava durumu her yerden görünecek. Otomatik meteoroloji ölçüm cihazı kuruyoruz. Sözün özü Bitlis için ne yapılması gerekiyorsa, yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Açılışı ve temeli atılacak tesislerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Bitlis olarak olağanüstü bir günü yaşıyoruz. Vatandaşımızın hayat standardını yükseltmek ve daha zengin ve daha müreffeh bir Bitlis için bakanlığımız özelinde Bitlis'te buluşuyoruz. Bitlis'te projeleri hayata geçiren ve Bitlis'in gelişmesine katkı sunan Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bitlis ok aziz bir vatan toprağıdır. Siz hem yerin üstünün hem de yerin altının duasını alıyoruz. Yapılacak olan tesislerin ve projelerin bu şehrin kalkınmasına katkı sunan bir kuruşluk yatırım bile bizim için önemlidir. Bitlis'e gelen bakanımız hoş geldiniz diyorum. Yapılan bütün yatırımlar için minnet duygularımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise yaptığı konuşmasında, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Bitlis'in alt yapısı ile ilgili çalışmalara başladık. Su kaynakları dere yataklarından aldığımız sularla Bitlis'i besliyorduk. Projelendirdik. Sizlerin de desteği ile ana ishale hattımızı yapmaya başladık. Yeni su depoları yapmaya başladık. Şehrimizin bugüne kadar ötelenmiş bütün problemlerini masaya yatırarak projelendirdik. Bugün ben belediye başkanı olacağım diyen herkesin önüne projelerimizi koymuş durumdayız. Bitlis'in kurtuluşu 8 Ağustos 1916'dır. Ancak Bitlis'in esas kurtuluşu 3 Kasım 2002 AK parti hükümetinin kuruluşu ile birlikte başlamıştır. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis Belediyesi tarafından yapılan Seyir Tepesi inşaatın temeli, Bitlis İshale Hattı İnşaatı Temeli ve Güroymak, Hizan, Mutki ilçelerindeki göletlerin toplu açılışı yapıldı.

Törene, Orman ve Su İşleri Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakıröz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Açılışı ve temeli atılan toplam 8 proje 24 milyon 624 bin TL'ye mal olacak. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir