• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Şeyh Raid Salah`tan İslam dünyasına çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Siyonist işgalcinin geçtiğimiz gün gözaltına alıp bıraktığı 1948 İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Siyonistlerin, Mescid-i Aksa`nın kontrolünü tamamen ele geçirmek istediğini belirtti. Aksa`ya yönelik tehdide dikkat çeken Salah, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdı.
 
Filistin topraklarını adım adım, karış karış, kan döke döke gasp eden Siyonist İsrail rejiminin nihai hedeflerinden biri de Mescid-i Aksa`yı yıkmak ya da yaptığı yeraltı kazılarıyla Aksa`nın kendiliğinden yıkılmasını sağlamak. İşgal politikasında çok kapsamlı ve sinsi çalışmalarda bulunan Siyonist rejim, devam eden süreç içerisinde de Mescid-i Aksa`ya namaz kılmaya giden Müslümanları engelliyor, diğer yandan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa`ya girmelerine ve saldırılarına ise göz yumuyor. Hemen hemen her gün Siyonist Yahudi yerleşimcilerin sabotajlarına yönelik karşı duran Müslümanlar, Siyonist polisler tarafından darp ediliyor, yaralanıyor ve tutuklanıyorlar.
 
Yıldırmak için sürekli gözaltına alınıyor
Aksa muhafızı olarak da anılan Şeyh Raid Salah, geçtiğimiz günlerde işgalci rejim tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece kendisine Mescid-i Aksa`ya yaklaşmamayla beraber yüklü para cezası kesilmişti.
 
"Aksa`nın kontrolünü tamamen ele geçirmek istiyor"
Siyonist işgal yönetiminin Kudüs`ü Yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırdığını dile getiren Şeyh Raid Salah, Mescid-i Aksa`nın içinde bulunduğu tehlikelere dikkat çekerek, "Siyonistler, Mescid-i Aksa`nın kontrolünü tamamen ele geçirmek istiyor. İnatla çalışarak bu sinsi planlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Aksa`ya yapılan saldırı ve sabotajları, Siyonist rejim olarak değil de aşırı gruplar yapıyormuşçasına gösteriyorlar, ancak bunun arkasında planlı programlı faaliyetler yürütülüyor" dedi.
 
İşgal yönetiminin El-Halil`deki İbrahim El-Halil Camii tecrübesini Mescid-i Aksa`da da uygulamaya koymayı planladığını belirten Şeyh Raid Salah, Yahudilerin Mescid-i Aksa`da ayin yapmasının doğal bir hale getirilmek istendiğini ve işgal yönetiminin Yahudi toplumunu Mescid-i Aksa`ya yönlendirdiğini söyledi.
 
"Aşama aşama Mescid-İ Aksa`nın tek hâkimi olmak istiyorlar"
Filistin `de, özellikle de Kudüs`te Yahudileştirme faaliyetlerine hız verildiğini anlatan Şeyh Salah, "Siyonist rejim ve aşırı gruplar birlikte dört bir koldan çalışarak amaçlarına aşama aşama ulaşmak istiyorlar. Önce zaman ve mekân taksimiyle Mescid-i Aksa`nın üzerinde hak sahibi olmak istiyorlar. Daha sonra Müslümanların haklarını tamamen ortadan kaldırarak Mescid-i Aksa`nın tek hâkimi olmak istiyorlar. En son aşamada da yerinin orada olduğunu iddia ettikleri saçma sapan bir heykeli dikmek istiyorlar" diye konuştu.
 
Siyonistlerin planlarını deşifre eden…
Şeyh Raid Salah, Siyonistlerin kendisini tutuklamasının sebebini ise şöyle ifade etti: "Siyonistlere göre kim onların planlarını deşifre ediyorsa ve kim onların planlarına karşı çıkıyorsa kendi `yasalarına` aykırı davranıyor. Bu da onların gizli ve sinsi hedefler peşinde olduklarının delilidir. Siyonistler bizi de bundan dolayı gözaltına aldı."
 
Mescid-i Aksa`yı gündeminizden düşürmeyin
Uluslararası toplumun işgal rejiminin ihlalleri ve zulümleri karşısında çok ciddi tavır alması gerektiğini ifade eden Şeyh Raid Salah, Türkiye`ye yönelik de mesaj verdi. Kudüs`ün sadece Filistinlilerin değil, tüm ümmetin meselesi olduğunu belirten Şeyh Salah, "Biz Türkiye halkının hassasiyetini biliyoruz. Türkiye halkı bu konuyu asla gündeminden düşürmemelidir. Kudüs, Türkiye`nin de meselesidir. Çünkü tarihimiz ve inancımız bizi buna mecbur kılıyor. Bu konu ile ilgili hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" diyerek insanlığı, Siyonist rejimin Kudüs`ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa`yı yıkma çabalarına karşı durmaya ve İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdı.
 
HAMAS: İslam dünyası sorumluluğunu yerine getirmeli
Hamas Hareketi de Mescid-i Aksa`ya yönelik tehdidin büyüklüğüne dikkat çeken bir bildiri yayınlayarak, Arap ülkeleri ve İslam dünyası halkları ile hükümetlerinin, son gelişmelere karşı koymak için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini istedi. (Mehmet Özcan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir