• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Ruslar Sanal Alemde En Çok Türkiye`yi Arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yandex, araştırmada sanal olarak günde 1.5 milyona yakın gezi, otel, tatil beldelerinin arandığını ve bunların bir çoğunun Türkiye ile ilgili olduğunu açıkladı.

Yaz aylarında Rusların tatil ile ilgili internet araştırmalarının üç kat arttığını belirten Yandex yetkilileri, mart ayından yapılan benzer araştırmada da Türkiye`nin en çok aranan ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını ifade etti. Yaz dönemi yaklaştıkça tatile artan ilgi ile birlikte Türkiye yine en çok arama yapılan ülkeler listesinde lider konumunda kalmaya devam etti. Türkiye`den sonra en çok arama yapılan Bulgaristan`dan ise en az üç kat daha arandığı görüldü.

Yandex Basın Merkezi`nden Cihan Haber Ajansı`na (Cihan) yapılan özel açıklamada aramaların yüzde 50`sinin otellerle, yüzde 24`ünün turlarla ilgili ve yüzde 20`sinin de Türkiye`de fiyat ve bilgilenme ile ilgili olduğu kaydedildi. Yandex yetkilisi bu yıl ayrıca bir çok vatandaşın vize uygulaması ile ilgili bilgi internette bilgi aradığını aktardı.

Ülkede genellikle internet kullanıcıları Mart ayında olduğu gibi hep aynı ülkeler üzerine aramalar gerçekleştiriyor. En çok aranan on ülkenin yedisi yaz sıralamasında yerini korumaya devam etti. Yazın daha sıcak olan ülkeler Tayland, Mısır ve Hindistan`ın sıralamada düşüş gösterdi.

Araştırmaya göre ayrıca aramalar arasında Türkiye`nin tatil beldeleri tüm diğer ülkelerden de daha fazla arandığı tespit edildi. Kemer`i araştıran insan sayısının Roma ve tüm İtalya`yı araştırandan daha çok olması dikkat çekti. Araştırmada Rusların özellikle İstanbul`a turizmden ziyade alış-veriş için gittikleri ortaya çıktı. Ruslar Yandex `te en çok `İstanbul`u alış-veriş için araştırdı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir