• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
İlk kez KONEXPO'da görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Selçuk Üniversitesi, AR-GE Merkezi'nde nanoteknolojik yöntemlerle üretilen su geçirmeyen, nefes alan kâğıt ve kumaşları ilk kez 'KONEXPO 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği'nde görücüye çıkardı.


Nanoteknolojik yöntemle üretilen ürünlerle ilgili katılımcılara bilgi veren İLTEK Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Kuş, "İnce film kaplama teknolojisine dayalı olan esnek elektronik veya su geçirmeyen malzemeler tamamen merkezimizde kurulu olan sistemlerle kendi araştırmacılarımız tarafından üretilmektedir. Günümüz elektronik görüntü ve enerji teknolojisinin en gözde konusu olan organik esnek elektronikler, bunun yanı sıra gerek askeri amaçlı gerekse günlük kullanımda oldukça önemi nefes alan ancak su ve kir tutmayan kağıt, kumaş ve diğer kaplanabilir ürünler ilk adımdan itibaren merkezimizde üretilmektedir" dedi.


Etkinliğe katılarak stantları tek tek inceleyen Çevre Eski Bakanı Ali Talip Özdemir, Karaman Valisi Murat Koca, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve beraberindekiler, su geçirmeyen kâğıt ve kumaşlar ile organik malzemelerden yapılan elektronik aygıtları ilgiyle inceledi.


Çevre Eski Bakanı Ali Talip Özdemir, "Selçuk Üniversitesi nereden nerelere geldi. Burada gördüklerim karşısında gurur duydum. Bu tür ileri teknoloji ürünlerinin üretimi için sanayicilerimiz gözü kapalı destek vermeli. Bu ve benzeri yüksek teknoloji ürünleri ülkemizin yüz akıdır" dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir