• DOLAR 32.602
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2489.266
  • ...
Siirt Belediyesinden kentsel dönüşüm çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak yardımcıları ve Şehircilik ve İmar Müdürünün katılımıyla düzenlediği basın toplantısında vatandaşlara, kentsel dönüşüm için çıkarılan son yasalarda verilen bireysel başvuru haklarını kullanmaları çağrısında bulundu.

 

Siirt il merkezindeki 10 bin 200 binanın ancak yüzde 20'lik bölümüne denk gelen 2 bin civarındaki kısmının ruhsatlı olduğunu açıklayan Sadak, bunun üzücü olduğunu ifade etti. Sadak, konut arazisi üretmekte zorlandıklarını belirterek, bunu aşmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çıkarılan yeni yasaların vatandaşlara bireysel başvuru hakkı verdiğini ifade eden Sadak, "Yaşına, deprem bölgesine bakılmaksızın riskli olarak tespit edilen binalara, devlet 18 aya kadar kira yardımının yanı sıra yapılacak işlem, sözleşme, devir ve tescillerde ve noter, tapu, damga vergisi, veraset, intikal, döner sermaye, sigorta belediyelere ait harçlar vergilerden yasal olarak muaf kabul ediliyorlar. Yasa kapsamında bireysel başvuruda bulunan yurttaşlara 100 bin TL'ye kredi hakkı tanınıyor. Bu anlamda deprem risk bölgesinde olan, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilimiz şehir merkezinde bulunan 10 bin 2 yüz binadan sadece 2 bin binanın ruhsatlı olması üzücüdür. Bu nedenle, kent genelinde sağlıklı ve yaşanılabilinir çevreler oluşturmak ve olası bir afette can kaybının yaşanmaması, şehrin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi amacıyla, yurttaşlara verilen bireysel başvuru hakkını kullanılmasını istiyoruz. Belediye olarak bu konuda her türlü desteği vereceğimizi belirtiyor ve yurttaşlarımıza bu yasal haklarını kullanma çağrısında bulunuyorum." dedi. (Mustafa Uğur Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir