• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Taksim alt geçidi yarın açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin Taksim yayalaştırma projesi kapsamında sürdürdüğü trafiği yeraltına alma çalışmaları tamamlandı. Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiği yer altına alınarak bu bölge yayalaştırıldı. Oteller Bölgesi ile İstiklal Caddesi`ne erişimi kesintisiz olarak sağlandı. Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla birbirinden bağımsız olan anıt çevresi, metro giriş-çıkışı ve Gezi Parkı, proje kapsamında birleştirilerek toplamda 98.000 m2’lik yayalaştırılmış alan hizmete açılıyor.

* Altgeçit Tarlabaşı – Harbiye yönünde 450 mt’si kapalı toplam 750 mt, Harbiye-Tarlabaşı yönünde 300 mt’si kapalı toplam 450 mt dir. Gidiş-geliş 2 şerit olan altgeçitte ayrıca 100 mt boyunda 2 şerit otobüs cebi bulunuluyor.

* Yaklaşık 4500 m2 otobüs durak alanı bulunan altgeçitten meydan ve metroya yaya erişimi merdiven haricinde, yürüyen merdiven ve engelli erişimine de uygun asansör ile sağlanıyor.

* Altgeçitte otomatik yangın algılama ve müdahale sistemi, zararlı gazların uzaklaştırılmasına yönelik otomatik jetfan sistemi ve trafik kontrol merkezi bulunuluyor. Yönetim tek bir merkezden bilgisayarlı otomasyon sistemiyle denetlenecek.

* Tarlabaşı Bulvarı – Cumhuriyet Caddesi araç trafiğini rahatlatacak tüneller yarın saat 09.00`da hizmete açılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir