• DOLAR 32.482
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2437.229
  • ...
BTÜ Türk Dili ve Edebiyatı yüksek lisans başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Açılan Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Programına Yeni Türk Edebiyatından 7, Eski Türk Edebiyatından 8 olmak üzere toplam 15 öğrenci alınacak.

 

Başvuruda bulunmak isteyen adayların Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Eğitim Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü mezunu olup 4 üzerinden en az 2 not ortalamasına sahip olmaları; ALES sınavından son 3 yıl içerisinde en az 55 puan alıp YDS veya eşdeğer bir dil sınavına girmiş olmaları gerekir." denildi.

 

Başvurular 18 Eylül'de sona eriyor

11-18 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği ve başvurusu geçerli olan adaylar listesinin 18 Eylül 2013 günü saat 17.00'den sonra açıklanacağı bildirildi. 19 Eylül Perşembe günü Batman Üniversitesinde yapılacak olan yazılı sınavın ardından kazanan adayların 20-23 Eylül tarihleri arasında kayıt yapabileceği belirtildi.

 

Başvuruda istenen belgelerin, Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'nün internet sayfasından alınacak başvuru formu, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, transkript, ALES ve yabancı dil sonuç belgesi, nüfus cüzdanı sureti, 2 adet vesikalık fotoğraf ve erkek adaylar için askerlik durum belgesi olduğu kaydedildi.

 

Adayların şahsen veya noter vekâleti ile başvuru yapması istenirken, derslerin yüzde 65'inin Batman Üniversitesinde, yüzde 35'inin ise Adıyaman Üniversitesinde verileceği bildirildi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir