• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Mersin'de gergin 12 Eylül yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bir grup 78'liler derneği üyesi ellerindeki pankart ile 12 Eylül askeri darbeyi protesto etmek amacı ile Özgür Çocuk Parkı önünde bir araya geldi. Polis gruba ellerindeki pankartla yürüyememeğini söyleyince pankart basın açıklaması sırasında açılmak üzere kaldırıldı.

 

Bir süre yürüyen grubun beraberinde getirdikleri pankartı açması üzerine polis grubu durdurdu ve yürümelerine izin verilmedi. Daha sonra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın araya girmesi ile olay yatıştırılarak pankartı taşıyanlar hakkında işlem yapılacağı söylendi. Atatürk Caddesi'ne gelen grup burada basın açıklaması düzenledi.

 

78 Derneği adına İbrahim Bilen basın açıklamasını okudu. Bilen, "12 Eylül rejiminin halen sürdüğünü savunarak, "12 Eylül rejimi, darbe anayasasıyla, anayasadaki değiştirilemez maddeleriyle, tekçi ideoloji, tekçi vatandaşlık ve devlet tanımıyla sürüyor. Toplumsal yaşamı kontrol etme yasallığıyla donatılmış Milli Güvenlik Kurumu ile sürüyor. Cumhurbaşkanı'nın aşırı yetkileriyle sürüyor. Yasama, yürütme ve yargı düzenlemesiyle sürüyor. Siyasi partiler kanunu ve baraj sistemiyle sürüyor. Güce özel olarak devlete ve devlet gücüne atfettiği merkezi değerler sistemiyle sürüyor. Toplumda içselleşmiş bir kimlik olarak sürüyor" diye belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Sanat Park'ta 12 Eylül darbesinde asılarak öldürülenlerin resimlerinin bulunduğu sergi gezildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir