• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
'İktidar Partisi, Ağrı'da siyasi cinayet işliyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı Kalkınma Derneği (KADER) Başkanı Ömer Yıldız, doğalgazın Ağrı'ya verilmemesi, raylı sistemin getirilmemesi ve olanaklara rağmen, çalışmalar yapılmayarak geri bırakılmasının siyasilerin pasifliğinden olduğunu belirterek Ağrı'nın mevcut iktidara olan teveccühüne karşı kaderine terk edilmesinin siyasi cinayet olduğunu ifade etti.

 

İlke Haber Ajansı'na halkın sorunlarına yönelik duyduğu hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan KADER Başkanı Ömer Yıldız, Ağrı'ya doğalgazın verilmesi hususunda yıllardır oyalama taktiğinin yürütüldüğünü savunarak Ağrı ili üzerinden batı illerine verilen İran doğalgazının Ağrı'ya verilmemesinin siyasi bir talihsizlik olduğunu söyledi.

 

Doğalgazın Ağrı için çok önemli olduğunu ifade eden Yıldız, "Mevcut iktidar geldiği günden beri doğalgaz ile ilgili çalışma yapacağız diyerek Ağrılıları maalesef oyalamaktadır. Bu durum halkımız tarafından hoş karşılanmıyor. Hemen yanı başımızdan geçen doğalgaz boru hattıyla bütün Türkiye'ye doğalgaz dağıtılırken, her yıl 7 ay boyunca kış mevsimini çok sert bir şekilde geçiren Ağrı'ya doğalgaz verilmiyor. İlimizi doğalgaza layık görmüyorlar. Doğalgaz ilimiz için şarttır çünkü maddi durumu iyi olmayan halkımız her yıl yaklaşık 3 ton katı yakıta ücret ödüyor ve öte taraftan bir ova şeklinde olan Ağrı'da kış aylarında kirli havanın çok yoğun olması ve bu havayı solumamız ise işin başka bir boyutudur." dedi.

 

"81 il içerisinde doğalgazı olmayan tek il Ağrı olacak'
Ağrılıların 3 dönemdir iktidara destek vermesine rağmen yatırımlardan hak ettiği payı alamadığını dile getiren Yıldız, "Ağrı'ya doğalgazın verilmemesine 2003 yılında şu gerekçeyi gösterdiler: Güya yeterli konut yok bahanesi ile doğalgaz verilemiyormuş. Konuşulan tarihin üzerinden 10 yıl geçti Ağrı'da ciddi yapılaşma ve fiziki genişleme oldu, memleketimize bu hizmeti vermemek iktidar için çok büyük bir ayıp. Kuruluşumuzu gerçekleştirdiğimiz 2005 yılından beri Ağrı KADER olarak doğalgazın ilimiz için çok önemli olduğunu vurgulamamıza rağmen, siyasilerimiz ve mevcut iktidarın oyalamaları ile karşılaştık. Son olarak doğalgaz bulunmayan 11 ili doğalgaz götürülmesi için Bakanlık çalışma yaptı. Bunların içinde Ağrı'da mevcut. Çevremizdeki iller bunların ihalesini yapmasına ve ihaleleri bitirenlerin çalışmalara başlamasına rağmen Ağrı'da yine bir şey yok. Görünen o ki bütün illere doğalgaz götürülecek ama Ağrı yine mahrum bırakılacak. Artık Ağrılıların sabrı kalmadı, bir an önce yetkili mercilerin harekete geçmesi lazım" şeklinde konuştu.

 

'Biz Türkiye'nin kalkınmasındaki payımızı istiyoruz'
Ağrı'ya komşu illerdeki raylı sistemin Ağrı'ya getirilmemesinin ve hızlı tiren hususunda çalışma yapılmamasının siyasi iktidar için bir cinayet olduğunu savunan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hızlı tren ilimizin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Türkiye son 10 yılda büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdi. Ağrı olarak bizler de bu kalkınmadan payımızı almak istiyoruz. Bu ülkenin asli vatandaşları isek hizmetten de hakkımız olanı almak istiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hızlı tiren için yeni 18 güzergah belirlediler. Bu güzergahlar içerisinde doğu şehirlerimizden ve komşumuz olan Kars bile yer alıyorken, önemli olan karayollarından E24 karayolumuz var, İran'a sınır olmamızdan dolayı yoğun bir trafiğimiz var ama biz bu güzergaha dahil edilmiyoruz." dedi.

 

'İktidar siyasi cinayet işliyor'
Ağrı'nın ve önemli gelir kapılarından olan Gürbulak Sınır Kapısının ihmal edildiğini, yatırımların buraya kanalize edilmeğini bunun da iktidar için siyasi bir cinayet olduğunu ileri süren Yıldız, büyük bir oy oranı ile destek alan iktidarın Ağrı'yı önemsemesi ve ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.
Yıldız, "Son aldığımız duyumlara göre siyasi baskılardan dolayı 18 güzergaha Trabzon ilini de katarak hızlı tiren güzergahını 19'a çıkarmışlar. Demek bizim siyasilerimiz çok zayıf. Buradan siyasilere sesleniyorum, coğrafi konum itibari ile önemli olan ilimize bu hızlı treni getirin ki bu millet size dua etsin. Bütün ülkeler ile çatışmalı olan 80 milyonluk İran'a sınırız ve tek kapısı biziz, biz de bu kapıyı ihmal ediyoruz. Bu stratejik bir hatadır." ifadelerini kullandı.

 

KADER Başkanı Yıldız son olarak, acemi birliklerin doğu illerine kaydırılması ve kentsel dönüşüm hakkında açıklamalar yaptı. Yıldız, "Batı illerindeki büyük acemi birliklerin doğu illerine kaydırılması projesinde hedeflenen iller içerisinde Ağrı'nın olması gerekiyor. Fabrika ve benzeri imkanlar yok, işsizlik had safhada, o zaman bu birliklerden birini Ağrı'ya verin ki, ekonomik olarak ilimiz biraz canlansın. Ayrıca kentsel dönüşümün içerisine sonradan dahil edilen Ağrı'da halk rağbet göstermiyor diye ikinci etap durduruldu. Halkımız haklı çünkü belirlenen konutlar veya satışı hazırlanan daireler alım gücünün çok üstünde fiyatlarla verilmeye çalışıldı. Her bir daire yaklaşık 150 ila 200 bin lira civarında satılmaya çalışılıyor. Halka yüksek gelince rağbet olmadı. Yönetimin bunu makul seviyelere getirmesi gerekiyor" dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir