• DOLAR 32.504
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2486.831
  • ...
Van Adliyesi kan verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Toplumda kan bağışı duyarlılığı oluşturmak için Adalet Büro-Sen Van Temsilciliği tarafından organize edilen 'Kan Bağışı Kampanyası'na Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetin Yılmaz, Adalet Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar da katkıda bulundu.


Van Adalet Sarayı önüne gelen gezici kan toplama aracında kendilerine verilen formu dolduran adliye personeli ardından kan bağışında bulundular.


Kampanyayı düzenleyenlere teşekkür eden Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, "Bilindiği üzere Türk Kızılayı, Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla 1868'den beri kan alma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu vesile ile birçok vatandaşımızın hayatını kurtarmaktadır. Biz de Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bu hizmetlerine katkıda bulunmak amacıyla bu kampanyaya dâhil olduk. Bir yönetici ve vatandaşlık sorumluluğu olarak bu görevi yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Herkesi ve personelimizi kan vermeye davet ediyoruz" dedi.


Kan bağışından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetin Yılmaz, "Kan insan yaşamında çok değerli bir yere sahip olan telafisi başka bir unsurla olmayan yegâne yaşam kaynağı. Duyarlı olan tüm vatandaşlarımızın Türk Kızılayı'mıza kan bağışında bulunarak tanımadıkları, bilmedikleri bay ya da bayan hangi düşünce ya da inanca sahip olursa olsun bir canı kurtarabileceklerinin bilincinde olmalarını isteriz" ifadelerini kullandı.


Toplumda kan bağışı bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini söyleyen Adalete Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar ise, 150 kişiden kan beklediklerini söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir