• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Darbeciler Mısır’ı Resmen Yağmalıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’da halkın oyları ile Cumhurbaşkanı olan Mursi’ye darbe yapan ve kitlesel katliamlara imza atan darbeciler ülkenin kaynaklarını da yağmalamaya devam ediyor. Batının ve Körfez monarşilerinin ekonomik desteği ile yetinmeyen darbeciler ülkenin enerji kaynaklarını şimdiden ipotek altına alan borçlanmalara gidiyor.

1 sene boyunca devletten maaş almadan Cumhurbaşkanlığı yapan Mursi’nin ardından darbe ile yönetime el koyan cunta, 20 milyar doları bulan yardımlara rağmen yabancı enerji şirketlerine de borçlanmaya başladı! Mısır Başbakanlığı koltuğunda hukuksuz bir şekilde oturan Hazem el Beblavi borçlanmayı Al-Masry Al-Youm gazetesinde bugün yayınlanan röportajında itiraf etti.

Röportajında Mısır Başbakanı Hazem El-Beblavi, ülkesinin yabancı petrol şirketlerine 6 milyar dolar borçlandığını açıkladı. Borçlara ait ödeme planının kısa bir zaman içerisinde imzalanacağını ifade eden El-Beblavi, borçların geri ödenmesine ilişkin söz konusu adımın uluslararası şirketlerin yeni yatırımlar yapmaları için önemli bir argüman olacağının da altını çizdi. Gasıp Başbakan bu ifadesi ile borçlanmanın Mısır’ın enerji kaynaklarının yağmalanması karşılığında ödeneceğini de itiraf etmiş oluyor.

Mısır’da darbenin ardından iyice derinleşen ekonomik kriz dolayısıyla ülke genelinde yüzlerce işyeri kapandı, binlerce kişi işsiz kaldı. İşçi protestolarının da İhvan’a destek eylemlerine dönüştüğü gerekçesi ile şiddetle bastırıldığı Mısır’da ülke enerji kaynaklarının önceden borçlanmalarla yabancı enerji şirketlerine peşkeş çekilmesi ise Mısır’ın darbecilerin yönetiminde geleceğinin karanlık olacağını gösteriyor.

Haksöz-Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir