• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Sağlık çalışanlarına saldırı: 2'si ağır 3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu köyünde Van'a hasta taşıdıktan sonra 112 ambulans istasyona geri dönen sağlık ekipleri darp edildi. Olayda ambulans şoförü B.L ile acil tıp teknisyeni N.Ç ağır yaralanırken bir B.A. adlı acil tıp teknisyeni ise hafif şekilde yaralandı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan ve Şoför ile bir ATT çalışanının hayati tehlikesi devam ederken diğer ATT çalışanı ise servise çıkarıldı.
Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saatlerinde Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu köyü girişinde meydana geldi. İçerisinde şoför B.L ile acil tıp teknisyenleri N.Ç ve B.A'nın bulunduğu 112 acil servis ambulansı, akşam saatlerinde Kadın Doğum Hastanesine hasta getirdikten sonra tekrar istasyona dönmek için yola çıktı. Yolda ambulans 2 kişi oldukları belirtilen şahıslar tarafından durduruldu. Önce ambulansın camlarını kıran şahıslar, ellerindeki levyeler ve muştalarla da şoför ve 2 acil tıp teknisyenini çalışanını feci şekilde darp etti.

"Bu bir trafik terörüdür"
Bölge Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Bunun bir trafik terörü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Akşam saatlerinde Güzelsu istasyonumuza ait ambulans ekibiyle beraber kadın doğum hastanemize bir vaka taşıdıktan sonra tekrar istasyona geri dönen ambulans ve ekibimiz yolda bir trafik tacizi ile durduruluyorlar. Maalesef şoför ve iki Acil tıp teknisyeni darba maruz kalıyorlar. Şoför ve bir ATT personelimizin durumu ciddi. Aldığımız bilgilere göre levyeyle ve muştalarla arkadaşlarımızı darp etmişler. Şoför arkadaşımızın hayati tehlikesi mevcut şuanda yoğun bakımda tedavi görüyor. Bir ATT arkadaşımızın da kafasında ciddi hasarlar var. O da hekim arkadaşlarımızın kontrolünde yoğum bakımda tedavi altında diğer arkadaşımız da serviste onun çok ciddi bir durumu yok ama müşahede altındadır Bu bir trafik terörüdür. Trafikte magandalarının yaptığı bir darp olayıdır."

"Güzelsu 112 istasyonu zor durumda kaldı"
Sağlıkta böyle bir olaya maruz kaldıklarından dolayı üzüntülü olduklarını belirten Acar, hukuki boyutta sonuna kadar olayın takipçisi olacaklarını vurgulayarak,
"Bu olayda hem ambulansa verdikleri zarar hem sağlık personellerine verdikleri zarardan dolayı yani hem kamu malına zarar vermekten hem de görevleri başında olan devlet memuruna zarar vermekten hem de görevi engelleme suçundan neticede Gürpınar istasyonumuz sıkıntı içersindedir. Diğer istasyonlar destek vermeye çalışıyor. Tamamen 112 sağlık hizmetine yapılmış bir kast o yüzden de bizler sonuna kadar adli mercilerde olayın takipçisi olacağız.

"Levye ve muştalarla saldırmışlar!"
Saldırganların iki kişi olduğunu öğrendiklerini ifade eden Acar, "İki kişi ellerinde levyeler muştalarla personellerimize ve ambulans aracımıza saldırmışlar bu kişiler şuan ilçe jandarma ekiplerince takip ediliyor. İnşallah yakında yakalanır ve gerekli hesabı sorulur" diye konuştu.

Öte yandan İLKHA muhabirine konuşan Güzelsu Aile Sağlık merkezinde görevli Dr. Fidan Kimyongör yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ve buraya gelip görev yapmaktan artık korktuklarını söyledi.

Kimyongör'ün görüntü almamıza izin vermediği gibi tepkilerini de dile getirmekten çekindiği gözlendi. (Rıdvan Kasap-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir