• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
İlk hacı adayı kafilesi yola çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye’den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uğurlama töreni düzenlendi.
Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl hacca gidecek olan ilk kafile için Amfi Tiyatro’da hacı uğurlama töreni düzenlendi.
 
Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan programda görevli hocalar tarafından ilahiler ve kasideler seslendirildi, dualar edildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Din hizmetleri Müdürü Metin Avcı, Ereğli’den 62 hacı adayının ilk kafilede yer almak için bu gün yola çıktığını ve bu nedenle Ereğli Belediyesi olarak program düzenlediklerini ifade etti. Programa yaklaşık 3 bin kadar hacı adayının katıldığını belirten Avcı, Ereğli’den uğurlanan hacı adaylarının İstanbul Havalimanına, oradan da Medine’ye gideceklerini söyledi. Avcı, hacı adaylarının 8 gün Medine’de kaldıktan sonra Mekke’ye geçeceklerini ve 41 sonrada yurda döneceklerini söyledi.

Hacı adayları programın sona ermesinin ardından yakınları ile vedalaştılar. Hüzün ve sevinci bir arada yaşaran hacı adayları İstanbul Atatürk Havalimanına gitmek üzere Ereğli’den otobüsle yola çıktı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir