• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
İşgalcilerle yürütülen müzakereler başarısız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hamas liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, işgal rejimiyle yirmi yıldır sürdürülen müzakerelerin büyük bir başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, Filistin Yönetimi`nin ve Fetih Hareketi`nin neden hâlâ müzakerelere bel bağladığını sordu.

Ebu Kuveyk, Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği demeçte, tüm göstergelerin ve üst düzey yetkililerin açıklamalarının müzakerelerin başarısız olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Kuveyk, bir İsrail vatandaşı öldürüldüğünde İsrail`in müzakereleri durdurduğunu, herhangi bir direniş eylemi gerçekleştirildiğinde işgal yönetiminin yapılan tüm anlaşmaları görmezden geldiğini belirterek buna karşılık Filistin Yönetimi ve Fetih liderlerinin Filistinlilere yönelik saldırıları ve cinayetleri, Mescid-i Aksa`ya düzenlenen baskınları ve Yahudileştirme faaliyetlerini seyretmekle yetindiğini ve müzakereleri durdurmaktan bahsetmediğini ifade etti.

İşgal güçlerinin günlük saldırılarında ölen ve yaralananların olduğunu belirten Ebu Kuveyk baskınların ve gözaltına alma operasyonlarının devam ettiğini ve Filistinlilere ait arazilerin tahrip edildiğini söyledi.

Mescid-i Aksa`nın sürekli baskınlara maruz kaldığını ve sözde heykeli inşa projesinin adım adım uygulandığını belirten Ebu Kuveyk, buna karşılık Filistinli müzakerecinin hiçbir şey olmamış gibi işgalcilerle müzakereye gittiğini ve sanki dünya onların olmuşçasına gülümseyerek kameralar önünde poz verdiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir