• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İmam Hatip okullarına ihtiyaç artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR-Diyarbakır İmam Hatipliler Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Ay, imam hatip okulları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. İmam Hatip okullarına büyük bir rağbet gösterildiğini ifade eden Ay, ancak İmam Hatip okullarının sayısının ihtiyacı karşılamadığını belirtti.
 
"İmam Hatip ortaokullarına ihtiyacımız var"
Özellikle İmam Hatip ortaokullarının açılması gerektiğini vurgulayan Ay, "Hızla yeni İmam Hatip ortaokulların inşa edilmesi ve eğitim-öğretime açılması gerekiyor. Yıllardan beridir Diyarbakır, bu anlamda çok ihmal edilmiştir. Halen de ihmal edilmeye devam edilmektedir. Nüfusu 1 buçuk milyonu aşmış Diyarbakır`da, mevcut İmam Hatip Ortaokul ve Lise sayısı, son derece az ve ihtiyacı karşılamaktan uzaktır." dedi.
 
"İmam Hatip kız yurtlarının yapılması gerekir"
 
Ayrıca kırsal kesimden okullara gelen kızlar için yurt yapılmasını yetkililerden istediklerini söyleyen Ay, barınma sorunu nedeniyle kızlarını okutmak isteyen çok sayıda aile olmasına rağmen kızların okuyamadığını vurguladı.
 
Türkiye`de İmam Hatip öğrencilerinin yüzde 40`ının yurtlarda kaldığı halde, Diyarbakır`da bu oranın yüzde 1 civarında olduğuna dikkat çeken Ay, kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması için mutlaka İmam Hatip kız yurtlarının yapılması gerektiğini ifade etti. (Emrullah Araz-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir