• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Muş üzümünün tanıtılmasını istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş üzümünün yapılan testler sonucunda 500 çeşit üzüm arasında birinci çıktığını söyleyen Muşlular, Muş üzümünün tanıtılmasını istiyorlar. Tamamen doğal bir ortamda yetişen Muş üzümünün dışarıda tanınmadığını belirten yetiştiriciler, bu konuda yetkililerden gereğinin yapılmasını istediler.

 

2 saat içerisinde 200-300 kilo üzüm tükettiğini belirten Serhat Becermen, Muş üzümünü şöyle tarif etti:

 

''Muşumuzun üzümü tamamen doğal yetişiyor. Büyüklerimizden edindiğimiz bilgilere göre tarihi yüz yıllara dayanan bir üzüm.

 

Bu üzüm Muş'ta bayağı bir rağbet görüyor. İmkanlarımız nispetinde yılda ortaklama 1-2 ton üzüm kaldırıyoruz. Kış şartları biraz zor (sert) olduğu için Muş'ta çok fazla yetişmiyor. Üzümü pazara çıkardığımız anda 2 saat içerisinde 200-300 kilo tüketiyoruz. Eğer fazla üzüm çıkarabilsek daha çok tüketmekle beraber, yurt dışına bile açılabiliriz. Ayrıca dışarıda Muş üzümü tanınmıyor. Üzümümüzün tanınmasını-tanıtılmasını istiyoruz. Eğer Muş üzümü tanıtılırsa dışa doğru da açılırız'' dedi.

 

Üzüm yetiştiriciliği konusunda pek fazla bilgilerinin de olmadığını sözlerine ekleyen Becermen, yetkililerden üzümün sulama, budama, ilaçlama ve gübreleme konusunda tedbir amaçlı kendilerine yardımcı olmalarını istedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir