• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Kültür Sanat Eserleri Sergisi 13 Eylül'de açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PEKİN - Açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından yapılacak sergide günümüz Türkiye İslam Hat Sanatının önemli eserleri sergilenecek. Sergi öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı düzenlediği basın toplantısında, 13-18 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

 

Etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade eden Dış İlişkiler Genel Müdürü Paçacı, "Yaklaşık bir hafta boyunca etkinlikler kapsamında İslam hat sanatına ait eserlerin tanıtımı gerçekleştirilecek, ayrıca Kur'an ziyafeti, Mehter ve sema gösterileri, etkinliğin içeriğine uygun olarak dini mimari ve tarihi kültürel mekânların tanıtımı, bu eserlerin yapımını üstlenen vakıf geleneğinin anlatımı ve Türkiye toplumunun kültürünün tanıtımı gibi birçok alanda etkinlikler ve gösteriler düzenlenecek." dedi.

 

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çin Din İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında iki ülke arasında din eğitimi, din hizmetleri ve dini yayınlar alanındaki ortak çalışmaların yapılacağını kaydeden Paçacı, bu kapsamda temel dini bilgilerin anlatıldığı eserlerin Çinceye çevrilmesinin tamamlandığını, etkinlik kapsamında, Türkiye'deki meşhur hafızların Kur'an tilavetlerinin yer aldığı CD'lerin Çinceye çevirileriyle birlikte ziyaretçilere hediye edileceğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir