• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Kanada`da başörtüsünü yasaklama girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kanada`nın Quebec eyaletinde, resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan görevlilerin, inandıkları dinin gereği kullandıkları sembol ve giysileri yasaklayan kanun tasarısı eyalet meclisine sunuldu.

Quebec Demokratik Gelişim ve Aktif Vatandaşlık Bakanı Bernard Darinville, eyalet meclisinde yaptığı açıklamada, tasarının yasalaşmasıyla birlikte, Yahudilerin başındaki kipa, Sihlerin türbanı, Hristiyanların abartılı büyüklükte boyunlarına taktıkları haçları, Müslüman kadınların başörtüsü ya da peçeleri, parmaklara takılan Davut Yıldızı, haç ya da bir dini simgeleyen yüzüklerle kulaklara takılan küpelerin kamuya ait işyerlerinde çalışanlarca kullanılamayacağını söyledi.

"Eğer devlet tarafsız ve nötr ise çalışanların görünümlerinin de aynı olması gerekir" diyen Darinville, kararın hakim, savcı, polis, doktor, kreş çalışanları, öğretmenler, belediye çalışanları ve diğer tüm kamu görevlilerini kapsadığını bildirdi.

AZINLIK HÜKÜMETİ DESTEK ARIYOR
Öte yandan Quebec Eyalet Meclisi`nde yeterli çoğunluğa sahip olmayan iktidardaki Parti Quebecois`ın, sözkonusu tasarıyı yasalaştırabilmesi için meclisteki diğer partilerin desteğine ihtiyacı var.125 sandalyeli eyalet meclisinde 54 milletvekiline sahip Parti Quebecois`a, bu tasarı konusunda şu ana dek destek vereceğini açıklayan bir başka parti olmadı.
Quebec Liberal Parti Lideri Philippe Couillard, tasarıyla ilgili olarak Eyalet Başbakanı Paulin Marois ve partisini, eyalette bilerek ve hiç de gerek yokken sorun çıkarmakla suçladı. Couillard, "Bu bölünmeye neden olur ve ben bundan korkuyorum" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir