• DOLAR 32.523
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2480.57
  • ...
İmam Hatip'e tahsis edilen bina neden hizmete açılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Dicle Üniversitesi bünyesindeki Güzel Sanatlar Akademisine ait binanın Kız İmam Hatip Lisesi olarak tahsis edilmesine rağmen Milli Eğitim Müdürlüğünün vurdumduymazlığı sonucu hizmete açılmadığını ileri sürdü


"İmam Hatip okullarının sayısı artırılmalıdır"
2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde Diyarbakır il genelinde açılan İmam Hatip Liselerinin tümünün yoğun teveccühünden dolayı adeta kayıt patlaması yaşandığını söyleyen Gökdemir, "Yüzlerce öğrencimiz İmam Hatip Okullarına kayıt yaptıramadığından açık öğretim liselerine kayıt yaptırmak zorunda kalmışlardır. Velilerimizin ve öğrencilerimizin İmam Hatip okullarına göstermiş oldukları teveccühlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Velilerimizin yoğun bir teveccüh göstererek, çocuklarını ahlaki yozlaşmadan korumak amacı ile adeta bir kurtuluş limanı olarak İmam Hatip okullarımızı görmüştür. Bu göstermektedir ki İmam Hatip okullarımızın sayısı artırılmalıdır" dedi.


"Tahsis edilen bina 2 yıldır hizmete açılamayı bekliyor"
Dicle Üniversitesi tarafından Kız İmam Hatip Lisesi olarak tahsis edilen binanın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından halen açılamamasını eleştiren Gökdemir, "Dicle Üniversitesi bünyesindeki Güzel Sanatlar akademisine ait İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesindeki binanın Rektörlükçe Kız İmam Hatip Lisesi olarak tahsisi yapılmasına rağmen, 2 yılı aşkın bir zamandır Milli Eğitim Müdürlüğünün vurdumduymazlığı sayesinde bir türlü hizmete açılamamıştır. Bu nedenle özelikle kırsal kesimdeki onlarca kız öğrencimiz eğitiminden mahrum bırakılmışlardır" ifadelerini kullandı.


"Kontenjan yetersizliği bahanesi"
İmam Hatip ortaokullarına kayıt yaptırmak isteyen yüzlerce veli ve öğrencinin gittikleri okullarda kontenjan yetersizliği ve adresin bahane gösterilerek geri çevrildiğine dikkat çeken Gökdemir, "Geçen yıldan bu yana İmam Hatip Orta Okullarına bunca talep olmasına rağmen 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde il merkezinde hiçbir İmam Hatip Ortaokulu açılmamıştır. Velilerimiz özelikle çocuklarını İmam Hatip ortaokullarına kayıt yaptırmak istemelerine rağmen yer bulamamaktan şikâyetçidirler" dedi.


"Milli Eğitim Müdürlüğü halkın talebini hiçe sayıyor"
"Milli Eğitim İl Müdürlüğü öğrencilerimizi İmam Hatip Ortaokullarına kayıt yaptırmamak için adeta özel bir çaba sarf etmektedir" diyen Gökdemir, Diyarbakır'da bunca öğrencinin İmam Hatip Ortaokullarına kayıt yaptırma isteklerine rağmen İl Milli Eğitim Müdürlüğünün duyarsızlığını ayrı bir garabet örneği olarak değerlendirdi.


Tahsis edilen bina acilen açılmalı
Tahsis edilen binanın Kız İmam Hatip Lisesi olarak acilen hizmete açılması için özellikle Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'ın duruma el koymasını ve merkez ilçelerin her birinde de acilen İmam Hatip Ortaokulu açılmasını istediklerini belirten Gökdemir, "Velilerimize de çağrımız şudur; Çocuklarımızı İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Liselerine göndermekten yılmayalım. Unutmayalım ki; çocuklarımızın maddi ve manevi eğitimlerini alabileceği en iyi okullar İmam Hatip Okullarıdır" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir