• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Üniversite Gibi İmam Hatip Lisesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın talimatı ile 8 ay önce temeli atılan ve Başakşehir Belediyesi tarafından yoğun bir çalışma ile kısa sürede tamamlanan ve Pazartesi günü eğitim öğretime açılacak okul, adeta bir üniversite kampüsünü andırıyor. Dört ayrı bloktan oluşan ve Anadolu Selçuklu Mimarisi tarzında inşa edilen okulda aynı anda 2 bin 500 öğrenci eğitim görecek. Okulda 1000 kişilik konferans salonu, 2 bin 500 kişilik uygulama camii, 300 kişilik erkek öğrenci yurdu, 4 kapalı spor salonu ve 2 cep sineması bulunuyor.

65 BİN METREKARE KAPALI ALAN

65 bin metrekarelik kapalı alana sahip okulun erkek öğrenci yurdu adeta 4 yıldızlı bir oteli andırıyor. Dört kişilik 30 metrekarelik müstakil odalardan oluşan yurtta aynı anda 265 öğrenci kalabilecek. Bu yıl okula SBS`den 385`in üzerinde puan alan 408 öğrenci kaydını yaptırdı. Bu arada okul inşaatını yapan müteahhit Ercan Uyan`ın oğlu da 4 puanla okula kayıt yaptırmayı kaçırdı. Oğlunun sitemini paylaşan müteahhit Uyan, ``Oğlum baba eğer okulu bu kadar tanıtmasaydınız belki puanları biraz düşer ve ben de girebilirdim`` dedi.

E-kütüphane özelliğine sahip

Biri 1000 diğeri de 300 kişilik olmak üzere iki kütüphaneye sahip Başakşehir Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Lisesi e- kütüphane özelliğine sahip. Okul bünyesinde yer alan yabancı dil odaları her öğrenciye birebir yabancı dil öğrenme imkanı sunuyor. Okuldaki ikisi orta okul diğer ikisi de lise kısmında yer alan 4 cep sinemasından aynı anda 100 öğrenci faydalanabilecek. Öğrenciler cep sinemalarından film hariçinde dersleri ile ilgili görselleri de izleme imkanı bulacak.

Türkiye`ye hayırlı olsun

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, okulda başarılı öğrencilerin yetiştiğini görmenin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Uysal, `Okul Türkiye`ye ve çocuklarımıza hayırlı olsun` dedi.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir