• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Japonya'ya taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla, Türkiye'nin olaydan duyduğu üzüntüyü iletmek üzere elçiliği ziyaret eden Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan ile Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyosihi Araki ile görüştü.
Büyükelçinin makamında gerçekleşen görüşmenin ardından Müsteşar Özaslan, elçilik çıkışında Araki ile birlikte açıklama yaptı.

 

Kapadokya Bölgesi'nin özellikle kültür turizmi açısından son derece önemli olduğuna dikkati çeken Özaslan, bölge halkının bu konuda büyük bir hassasiyete sahip olduğunun ve olaya karşı reaksiyon gösterdiklerinin altını çizdi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in, saldırıyla ilgili taziye mesajını Büyükelçiye ilettiklerini kaydeden Müsteşar Özgür Özaslan, saldırının iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

 

Özaslan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

Turist güvenliği ev sahibi ülkenin sorumluluğudur

"Bu olaylar en az Japonlar kadar Türkleri de fazlasıyla üzdü.

 

Her türlü yasal tedbirin alınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini, gezebileceği, her türlü turizm faaliyetine iştirak edebileceği bir ortamı oluşturmak tabii ki ev sahibi ülkenin bir borcu, bir görevidir.

 

Bu ortamı hazırlamak için biz bundan sonra hem Bakanlık hem de devlet olarak daha fazla hassasiyet göstereceğiz. Şu anda Japonya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar iyi.

 

Biz acılarını paylaşmayı özellikle istedik. Kapadokya Bölgesi özellikle kültür turizmi açısından son derece önemli bir bölge ve yerel halkın da bu konuda büyük bir hassasiyeti var. Nevşehir halkı da, bu olayın yaşandığı Göreme'de yaşayan insanlar da bu olayı kınadılar. Türk ve Japon bayraklarını asarak reaksiyon gösterdiler. Bu olayı bu yönüyle paylaşmak istediler.

 

Böyle hadiselerin tekerrür etmemesi için her türlü tedbiri alacağız

Büyükelçi Araki konuyla ilgili olarak zaten bilgi sahibiler. Şu anda bir Japon turistin ölümü, diğerinin de yaralanmasıyla ilgili olan hadisenin faili yakalanmış durumda.

 

Maalesef acılarını paylaşmaktan öte fazla bir şey yapamıyoruz. Ama bundan sonra bu tür hadiselerin tekerrür etmemesi için her türlü tedbirin yerinde alınacağına da söyledik. Türkiye ile Japonya arasındaki dostane ilişkiler bu olaydan etkilenmeyecektir.

 

Medyanın duyarlı olacağına inanıyoruz

Büyükelçi, konuyla ilgili olarak bazı sorular sordu. Şu anda yaralı olarak tedavi gören Japon turistin ailesi, çocuklarıyla ilgili bilgi almak ve yardımcı olmak üzere Nevşehir'de bulunuyor. Öldürülen diğer Japon turistin otopsi için cenazesi Ankara'da. Bununla ilgili işlemler devam ediyor.

 

Ziyaretimizin amacı taziyede bulunmaktı. Yapılacak herhangi bir yardımda bulunmak gerekiyorsa hazır olduğumuzu kendilerine ilettik.
İki ülke arasındaki ilişkilerin, bundan sonra inşallah bu gibi olaylarla gündeme gelmeyeceğini umuyoruz. Medyanın da bu konuda daha duyarlı olacağına inanıyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir