• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Diyarbakır'da para karşılığında ajanlık teklifi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani'de Mazlum Güzel adlı genç, polislerin kendisini araçlarına bindirerek, para karşılığında ajanlık teklif ettiğini iddia ederek, Ergani Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

İHD Diyarbakır Şubesi'ne de başvuran Mazlum Güzel, 7 Eylül günü Ergani ilçe merkezinde arkadaşıyla dolaştığı sırada bir polis aracının yanlarına gelerek kendisini araca bindirdiklerini ifade ederek, "Arkamdan gelen bir araç korna çalarak beni ve arkadaşımı yanına çağırdılar. Arkadaşımı göndererek benim arabaya binmemi istediler. Polis olduklarını biliyordum. İstemleri üzerine 21 DK 290 plakalı gri renk Ford Cornnet marka araca bindim. Araçta sivil giyimli üç polis vardı. Polislerden isminin Talat olduğunu bildiğim uzun boylu, şişman, kel biri olan poliste tabanca vardı. Diğer polisleri tanımıyorum. Bu polislerden biri kısa boylu, sarışın biriydi. Diğer polisin de trafik polisi olduğunu söylediler." iddiasında bulundu.

 

'Arkadaşlarını ele ver, ekonomik sıkıntın kalmaz!'
Araca bindikten sonra aracın Ergani-Dicle yoluna doğru hareket ettiğini aktaran Güzel, "İsmi Talat olan polis memuru benim kendileri için çalışmamı, arkadaşlarımı ele vermemi onlarla ilgili bilgi vermemi istedi. Kendileri için çalışırsam hiçbir ekonomik sıkıntımın olmayacağını, aksi takdirde hayatımı karartacağını söyledi. Beni Ergani'nin içinde yaklaşık olarak bir saat dolaştırarak ikna etmeye çalıştılar. Ben ise, maddi durumumun kötü olmadığını, çalışarak para kazandığımı, tekliflerini kabul etmeyeceğimi söyledim. Bana 9 Eylül gününe kadar süre vererek kararımı Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Talat isimli polise bildirmemi istediler." şeklinde iddia etti.

 

Polislerin, tekliflerini kabul etmemesi halinde istedikleri zaman kendisini bulabileceklerini ve hayatını karartacakları tehdidinde bulunduklarını söyleyen Güzel, "Talat isimli polis bunları söylerken yanındaki sarışın, ismini bilmediğim polis de; benim peşimi bırakmayacaklarını, nereye gidersem bulacaklarını söyledi. Daha sonra beni serbest bıraktılar." dedi.

 

Güzel, söz konusu polisler hakkında Ergani Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

Güzel'in başvurusunu alan İHD Diyarbakır Şube Yöneticisi Av. Pınar Dalkuş Ayman, gençlere ajanlık teklif edilmesi şeklindeki vakaların sık sık yaşandığını belirterek, sorumluların tespit edilerek, haklarında işlem başlatılması için gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir