• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Özal`ın Dava Avukatı: Tehdit Ediliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal `ın ölümüne ilişkin Ergenekon davasından 22 yıl 6 ay hapis cezası alan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davanın ilk duruşması, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Ersöz`ün avukatı Hulusi Coşkun, müvekkili hakkındaki iddiaların gizli tanık ve itirafçıların beyanına dayandığını savundu.

Her savunmaya göre yeni argümanlarla yönlendirilmek istendiğini ileri süren Coşkun, gizli tanık ve itirafçıların belirlenmesi gerektiğini belirtti. Gizli oturum talebinin gerekçesini ise Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Ersöz üzerinden yıpratılamasını önlemek olarak özetledi.

"TEHDİT EDİLİYORUZ"

Semra Özal`ın avukatı Hasan İşgüzar da çeşitli tehdit telefonları aldıklarını ve son olarak posta kutusunda bir mektup bulduklarını ifade etti. İhbar mektubunun takdiri için mahkemeye sunduklarını anlatan İşgüzar, davanın sadece Özal`ın öldürülmesiyle ilgili olmadığını, bir cumhurbaşkanını öldürebilecek yapının hala mevcut olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik suikast girişimlerinin polis tarafından önlendiğini hatırlattı. Bunun kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren İşgüzar, JİTEM`in deneme amaçlı kullanılan bir yapı olduğunun söylendiğini aktardı. Bunun buzdağının sadece görünen bir parçası olduğunu belirtti.

İşgüzar, Özal`ın ölümüne ilişkin soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir