• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Organ nakli bekleyen çok hasta var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete açılan 'Böbrek Nakil Merkezi'nde ameliyatların başarıyla yapıldığını, ancak organ nakli bekleyen hasta sayısının fazla olduğunu söyleyen Organ Nakli Servisi Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, organ nakli konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Her yıl çok sayıda insanın organ yetmezliği ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Danış, organ nakli hususunda daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.


Diyarbakır'da bir yıldır organ naklinin yapıldığını, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son bir ayda 10 kişiye organ naklinin yapıldığını ifade eden Danış, "Organ nakli yapılan hastaların durumu çok iyi. Bunun yanı sıra organ nakli için Diyarbakır halkının dışarıya gitmesine gerek yok. Artık Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de organ nakli başarıyla yapılmaktadır. Diyarbakır'da kamu ve özel olmak üzere 6 tane diyaliz hastanesi bulunmaktadır. Doğu bölgesinde böbrek hastaları sayısı fazladır. Bu nedenle Diyarbakır halkının bu konu hakkında duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.


Organ nakli konusunda halkın gerekli ilgiyi göstermemesinden yakınan Danış, "Halkımız organ bağışı konusunda maalesef biraz duyarsız davranıyor. Özellikle beyin ölümü gerçekleşen hastaların organ bağışı konusunda hasta yakınları gerekli özeni göstermiyor. Organ bağışının dini boyutunu da tam olarak bilmeyen vatandaşlar bağış konusunda kararsız kalıyor, bu konuda halkı bilinçlendirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Danış son olarak, "Organ bağışı konusunda bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz. Halkın organ bağışı konusunda çok duyarlı olması gerekiyor. Bağış konusunda dini hiçbir engel yoktur. Din adamlarının çıkıp açıklama yapmalarına rağmen değişen bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları arttırılmalıdır" dedi. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir