• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Babamızdan Mahrum Bıraktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Salih Özcan - Veysi Demir / Batman

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde kalan eşlerinin sevklerinin Sivas ve Giresun gibi uzak illere çıkarıldığını belirten mahkûm aileleri yetkililerden sevklerin durdurulmasını istediler. Aileler, “Diyarbakır’a zor gidiyorduk. Maddi durumumuz zaten yok. Yaşlı ve hasta olan anne-babalarımız var. Hangi imkânla ve nasıl görüşlerine gideceğiz. Bununla aileleri cezalandırıyorlar. Sevki çıkarılan illere  Batman’dan  gidip gelmek 3 günümüzü alacak. Belki görüşme yapma imkânımız da olmadan geri döneceğiz. Bakanlık acilen bu haksızlığı durdursun.” şeklinde konuştular.

ÇOCUKLARIM SIRAYLA GÖRÜŞE GİDİYOR

2002 yılından beri eşinin cezaevinde haksız bir şekilde tutulduğunu ifade eden Birgül Zengin, Diyarbakır D tipi kapalı cezaevinde bulunan eşi Yaşar Zengin’i Diyarbakır’da dahi ziyaret ederken kendisi ve çocuklarının çok zor ve meşakkat çektiklerini belirtti. Mağduriyetlerini dile getiren Zengin, “Yatalak olan babası ve bacaklarından rahatsız olan annesi senede bir bile görüşüne gelemez oldular. Şimdi Sivas’a sevkini çıkardılar. 4 çocuğum olduğu için her ay birini kendimle görüşe götürüyordum. Sıra öbürlerine gelene kadar üç ay geçiyordu ve her biri üç ayda bir babalarını görüyordu. Ama Sivas’a götürülürse senede bir bile görememe ihtimalleri var.” diye konuştu.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE BU SEVKİ DURDURUN

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına seslenen Zengin, “Eğer gerçekten Adalet Bakanı sıfatını taşıyorsanız nerde adaletiniz, siz hasta ve yatalak 70 yaşındaki anne ve babaya neden bu işkenceyi çektiriyorsunuz. Neden bu günahsız çocuklarımı baba sevgisinden mahrum bırakıyorsunuz? Bizim suçumuz ne ki 36 yıl verip de eşimi cezaevlerinde yok ettiğiniz yetmedi mi? Elinizi vicdanınıza koyun ve bu sevki durdurun. Buradan Cumhurbaşkanına ve Başbakana sesleniyorum! Bu zulme bir son verin artık. Elinizdeki yetkilerle bu sevklere mani olun artık.” İfadelerini kullandı.

BİZİ BABA SEVGİSİNDEN MAHRUM BIRAKTINIZ

Hem maddi yönden hem de annelerinin rahatsızlığı nedeni ile ancak üç ayda bir görüşe gidebildiklerini söyleyen Yaşar Zengin’in kızları Kübra (18) ve Tuğba (20) Zengin, “Babamızın sevkini Sivas’a çıkardıklarını öğrendik. Bu kadar yolu gitmek bize çok ağır gelir. Sivas’ta bir akrabamız ve kalacağımız bir yer yok. Babamıza müebbet hapis cezası verip onu bizden koparıp bizi baba sevgisinden mahrum bıraktınız. Şu an babamızla bir anımızı bile hatırlayamıyoruz. Çünkü kendimizi bildik bileli babamız yanımızda değil çocukluğumuzu babamızla yaşayamadık. Gençliğimizi de yaşayamıyoruz. Şunun şurasında yılda 3-4 saat babamızı gördüğümüz vardı, şimdi onu da bize çok görüyorsunuz.” ifadelerini kullandılar.

SÜRGÜN EDİP O GÜZEL YÜZÜNÜ DE BİZDEN MAHRUM EDİYORLAR

Sevkleri duyduğunda içindeki baba sevgisi boşluğuna bir boşluk daha eklendiğini söyleyen Yaşar Zengin’in oğlu Ekrem Zengin (18), “Erkeklerin babaya olan bağlılığını herkes iyi bilir. Kendimi bildim bileli babam cezaevinde, yanımızda olmadığı yetmiyormuş gibi onu uzak illere sürgün edip o güzel yüzünü de bizden mahrum ediyorlar. Babam cezaevinde olduğu için okul okuyamadım çünkü aileme bakmak zorundayım. Baba şefkatini hep başka yerlerde aradım ama bulamadım. Babamın bu durumu kardeşlerimle bizi çok üzüyor. Bütün yetkililere sesleniyorum bu sevkleri durdurun. Bizim suçumuz ne?” Şeklinde konuştu.

Maddi olarak durumlarının olmadığını söyleyen Yaşar Zengin’in oğlu Hamza Zengin (15), “Diyarbakır’a zor gidiyoruz. Ninem ve dedem hasta ve maddi durumları iyi değil hiç gelemezler. Maddi durumumuz iyi olmadığı için görüşe her hafta sırayla gidiyoruz. Sivas olunca ya senede bir ya da hiç gidemeyiz. Bu bize verilen cezanın hemen durdurulmasını istiyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir