• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
TESSEP: `Tesettür Tüm Alanlarda Özgür Olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 25 STK`nın başörtüsü sorununu çözümü için bir araya gelmesi ile oluşturulan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), birçok il ve ilçede çalışmalarını yaygınlaştırırken, son olarak Tarsus`ta da bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

 

Çağrı-Der`de saat 21.00`de gerçekleşen seminere konuşmacı olarak, Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir katıldı.

 

TESSEP Başkanı Demir burada yaptığı konuşmasında; yıllardır, sömürü altında olan inançların, her alanda özgür olması için çok çeşitli çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

 

Demir devamında, "Ülkenin temel sorunu olan inancın ve kimliğin (dinin ve dilin) önündeki engellerin kaldırılması için ciddi çalışmaların adımların atılması beklentisi var. Mecliste bulunan tüm siyasi partilerin bu değişim taleplerine destek vermesi ve yasakları kaldırmaları gerekmektedir. İnanç özgürlüğünün ilk adımı olan fiili tesettür (başörtüsü) yasağının sonlandırılması gerekiyor. İnanç ve dil özgürlüğü için yasak oluşturan düzenlemeler değiştirilmelidir." dedi.

 

"Kamusal Alana Girene Kadar Değil, İnanca Yönelik Sömürü Son Bulanan Kadar"
Amaçlarının tesettürün sadece kamusal alan ve okullarda serbest bırakılması olmadığını belirten Demir devamında: "Bizler platform olarak, tesettürün sadece okullarda serbest bırakılması ile asla yetinmiyoruz, aksine yaşamın her devresinde tam bir hürriyet içerisinde serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu anlamdaki tüm baskı, sömürü, zulüm ve yasakların son bulması için çalışacağız ve mücadele edeceğiz. Bunun için `kamusal alana girene kadar değil, inanca yönelik sömürü son bulana kadar` diyoruz ve yol istikametinde çalışacağız." dedi.

 

"Bu Seferberliğe Sen de Katıl"
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) olarak, başlatılan bu çalışmaya tüm duyarlı vatandaşları davet eden Demir son olarak şunları söyledi: "Bizler TESSEP olarak, belirlediğimiz amaç ve hedeflerimiz doğrultusuda yorulmak bilmeyen bir azimle faaliyet ve etkinliklerimize başlarken, `kamusal alana girene kadar değil, inanca yönelik sömürü son bulana kadar`diyerek ` Bu Seferberliğe Sen de Katıl` sloganı ile herkesi TESSEP çatısı altında bu kutsal amaç için hizmete davet ediyoruz. Bu hizmette herkesten özellikle, duyarlı vatandaşlarımızdan beklentilerimiz vardır. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bu konu ile alakalı, seminerlerimiz, toplantılarımız, brifinglerimiz ve basın açıklamalarımız aralıksız devam edecektir." diyerek sözlerine son verdi.

Tesettür Seferberliği Bugün Mersin`de Start Alıyor
Topyekun tesettür seferberliği başlatan TESSEP, bir çok il ve ilçede çalışmalarını hızlandırırken, Mersin`de ise, bu gün saat 18:00`de Hastaneler Caddesinde yapılacak olan basın açıklamasının akabinde, başlatılacak olan imza kampanyası ile start alacak.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24581.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24580.jpg

A. Hakim Kurt - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir