• DOLAR 32.525
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421.415
  • ...
Siyer Sınavı Şampiyonları Nemrut Dağı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kur`an Nesli Platformunun 26 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu (KDSS) Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye giren öğrenciler tarihi ve doğal güzellikleri olan mekânları gezdiler. Gezinin ilk günkü bölümünü Bitlis`e bağlı Hizan ilçesinin Nurs köyü ve Tatvan Nemrut Dağı`nda geçiren öğrenciler, buraların tarihi yerlerini gezdiler ve doğal güzelliklerini gördüler.

Tatvan`a 07.30`da gelen Peygamber Sevdalıları ekibi Umut Der Tatvan Şubesinde karşılandılar. Kahvaltılarını Umut Der`de yapan Peygamber Sevdalıları gezilerini yapmak için yola koyuldular.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, "Geçen aylarda Kutlu Doğum Siyer Sınavı düzenlenmişti. Sınavda dereceye giren kardeşlerimizin gezi ile ödüllendirileceği duyurusu yapılmıştı. Şu anda Batman ve çevre illerde gezi kazanan kardeşlerimizle Nemrut Dağı`ndayız. Nemrut Dağına gelmeden önce Üstadımızın köyü olan Nurs köyünü ziyaret ettik. Nurs`ta ve Nemrut Dağı`ndaki tarihi ve doğa güzellikleri olan yerleri gezdik.``dedi.

Nurs`u ve Tatvan`ı çok beğendiklerini söyleyen Altun ``Nurs`ta ve Tatvan`daki gezimizi bitirdik. Gezimizin diğer kısmını da Van, Muş, Bingöl, Batman ve Diyarbakır güzergahı üzerinde olacaktır. Biz bu kardeşlerimize verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için sevinçliyiz. İnşallah böyle etkinlikleri her yıl düzenleyeceğiz.`` ifadelerini kullandı.

Gezi etkinliğine katılan öğrenciler gezinin güzel geçtiğini gelecek yıl düzenlenecek olan sınava katılacaklarını söylediler.
(Menderes Beysülen-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir