• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HAMAS Arap ve İslam Birliğine Çağrıda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalciler daha önce de birçok camiyi yıkarak veya yakarak yok etmeye çalışmıştı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Allah azze ve celle`nin evlerinden bir evi hedef alan haksız yıkım kararına şiddetle karşı çıkarak, geçen ay da bir eğitim kurumuyla ilgili benzer bir yıkım kararı alındığına dikkat çekti.

Hamas Hareketi, Siyonist işgal yönetiminin Yahudileştirme planlarını gerçekleştirmek ve Yahudi yerleşim birimi inşa etmek üzere daha çok arazi gasbetmek için bu tür yıkım kararları aldığını ifade etti.

Hamas Hareketi, dün (25 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Siyonist işgal rejiminin yıkım kararı ırkçı bir politika, kutsal değerlere ve ibadet özgürlüğüne saldırı olarak nitelendirildi.

Siyonist işgal yönetiminin Batı Yaka`nın Selfit vilayeti Brugin köyündeki Ali bin Ebi Talib Camisi`ni yıkma kararını değerlendiren Hamas Hareketi, Filistin halkını direnişe daha çok sahip çıkarak ve Filistin halkının sabitelerini koruma esasına dayalı bir ulusal proje etrafında birleşerek bu cinayetlere karşı koymaya davet etti.

Hamas Hareketi ayrıca, Arap Birliği`ni ve İslam İşbirliği Örgütü`nü Siyonist işgal rejiminin cami yıkma ve toprak gasbetme gibi girişimlerini durdurmak için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir