• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Minikler için okul başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL - İlkokul 1. sınıfa ve okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, bugün ders başı yaptı. Minikler "Uyum Programı" kapsamında okula ilk adımlarını atarken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve öğrenci velilerinin de katılımıyla, Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu'nda program düzenlendi.

Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Avcı, "İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar. Okula ilk temaslarında, olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yöneticilerimiz, okullarımız, öğretmenlerimiz yapıyor" dedi.

Avcı, velilerin de ellerinden geleni yaptığını kaydederek, basın mensuplarının da katkılarıyla bu yıl sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceklerini söyledi.

Miniklerden halk oyunları gösterisi
Avcı, daha sonra okulun önünde halk oyunları gösterisi yapan minikleri izledi.
Zaman zaman alkışla tempo tutan Avcı, oyun sonrası çocukların velileriyle sohbet etti, çocukları severek onlarla fotoğraf çektirdi ve hediye dağıttı.

Bakan Avcı sınıfları gezdi
Milli Eğitim Bakanı Avcı, daha sonra "uyum programı" kapsamında okula bir hafta önce başlayan okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini ziyaret etti.
Sırasıyla okul öncesi ve birinci sınıfları gezen Avcı, buradaki miniklerle tek tek ilgilendi ve kendilerine hediye dağıttı.

Çocukları seven ve onlarla sohbet eden Avcı, bir sınıf tahtasına, "2013-2014 eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, velilerimize, yöneticilerimize ve görevlilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllara. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı" yazdı.

Avcı, karikatürünü çizdi
Bakan Nabi Avcı, herkese sürpriz yaparak, tahtaya yazdığı yeni öğretim yılı mesajının altına kendi karikatürünü çizdi.(Enes Durmaz- Ali Fidancı /İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir