• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Evlerinin mutfağında cilt bakım ürünleri yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜTAHYA-Kütahya'da yaşayan ve Anadolu'nun zengin bitki florasından ilham alan bir çift, evlerinin mutfağında doğal cilt bakım ürünleri yapmaya başladı.

 

Ardından çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek alan çift işini büyüterek tesis kurdu.

 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Nazım Tanrıkulu, önceki yıllarda İstanbul'da yaşarken geçimlerini sağlamak amacıyla evlerinin mutfağında doğal yollarla cilt bakım ürünleri hazırlayarak organik ürünler pazarında satışa sunduklarını söyledi.

 

Daha sonra Kütahya'ya taşındıklarını ve belediyeye ait Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi'nde çalışmaya başladığını belirten Tanrıkulu, Anadolu'nun, Avrupa kıtasından daha zengin bir bitki florasına sahip olduğunu dile getirdi.

 

Tanrıkulu 3 bin 500 bitkinin sadece Türkiye'ye özgü olduğu bilgisini verdi.

 

Türkiye'nin, birçok bitkinin gen merkezi konumunda olduğuna işaret eden Tanrıkulu, bitkilerden aromatik su ve yağlar elde ettiklerini ifade etti.

 

Melek Nihan Tanrıkulu da, hazırladığı projenin KOSGEB tarafından kabul edilmesinden sonra üretime başladıklarını kaydetti.

 

Ürünleri tamamen kendi imkanlarıyla yetiştirdiklerini ifade eden Tanrıkulu, cilt bakım ürünleri üretiminde özellikle aynısefa ve karakafes otunu değerlendirdiklerini dile getirdi.

 

Tanrıkulu, son olarak tesisteki seralarda, limon, muz, ananas gibi mikroklima ürünlerinin yetiştirilmekte olduğunu ve girişte bulunan satış mağazasında satıldığını da sözlerine ekledi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir