• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
15 Ülkeden 40 Öğrenci Bingöl`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İstanbul Fatih Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilen otobüsle yola çıkan 15 ülkeden 40 öğrenci, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen gezi kapsamında Bingöl`e gelerek, tarihi ve turistlik mekanları dolaştılar.

 

İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili tarafından karşılanan öğrenciler, Bingöl`ün tarihi ve turistik mekânlarını dolaştılar. Öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu`nun kültürel ve tarihi anlamda zengin olduğunu belirttiler.
Öğrenciler Bingöl gezisinin ardından Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın kendilerinin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldılar. Gençlik Merkezi`nde gerçekleşen yemeğe Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın yanı sıra İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Sosyal Çalışma Sorumlusu Emin Sadık ve öğrenciler katıldı.

 

"Dünyanın değişik ülkelerinden kardeşlerimizi burada gördüğümüz için çok mutluyum" diyerek konuşmasını başlayan Başkan Atalay, Müslümanların kardeşliklerini pekiştirmeleri anlamında dua etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, "Müslümanlar kardeştir. Biz ırkçılığı lanetliyoruz. Kardeşliğimizi müminliğin paydasında görüyoruz. Bu Müslüman kardeşlerimizi de gördükçe Allah`a şükrediyoruz" dedi. (Faruk Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir