• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
Haaretz: Kahire-Tel Aviv İlişkileri Eskiye Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail`de yayınlanan Haaretz gazetesi, Mısır`da 3 Temmuz`da yaşanan ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin ordu tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan olayların en önemli sonucunun Tel Aviv ve Kahire arasındaki sıcak ilişkilerin yeniden eski günlerine dönmesi olduğunu yazdı.

Haaretz gazetesinin bugünkü (8 Eylül Pazar) başyazısında, her iki tarafın da ilişkilerdeki büyük iyileşmeyi kasıtlı olarak gizli tutmayı tercih ettiği ifade edildi.

Kahire ve Tel Aviv arasındaki ilişkilerin güvenlik işbirliğiyle sınırlı olmadığını belirten Haaretz, Ocak 2011`de Mısır`da yaşanan dramatik gelişmelerin ardından iki tarafın ortak stratejik çıkarlarını kapsayacak şekilde genişlediğini söyledi.

Önümüzdeki aylarda ne gibi gelişmeler olacağını şimdiden kestirmenin zor olacağını ifade eden Haaretz, buna rağmen yakın gelecekte İsrail`in Mısır`daki büyük değişimin meyvelerini alacağını belirtti.

Mısır-İsrail ilişkilerinin gözle görülür şekilde düzeldiğini ve Mursi zamanında yaşanan fetret döneminden sonra iki taraf arasındaki sıcak ilişkilere yeniden dönüldüğünü kaydeden Haaretz, Mısır ordusunun Washington nezdinde generallere verdiği olağanüstü destek nedeniyle İsrail`e teşekkür ettiğini yazdı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir