• DOLAR 32.601
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2496.07
  • ...
Sina Ateş Altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır ordusunun dün düzenlediği operasyonda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı Gazze ile İsrail`e sınırı bulunan Sina Yarımadası`nda havadan ve karadan başlatılan geniş çaplı askeri operasyon ikinci gününde devam etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sina`nın Gazze sınırında yer alan bölgeler Refah kentiyle Mısır`ın Şeyh Zuveyyid kenti havadan helikopterlerle yoğun bir şekilde bombalandı.

Hava bombardımanıyla eş zamanlı olarak askerlerin, karadan zırhlı araçlarla arama ve tarama faaliyeti yürüttüğü, bölge sakinlerinin silahlı grupların olması şüphesiyle evlere baskın yaptığı aktarıldı.

Sabah saatlerinde Filistin`in Refah kentindeki görgü tanıkları ise Mısır`ın Refah kentinde buldozerlerin kazı yaptığını, bununla eş zamanlı olarak bölgenin bombalandığını kaydetmiş ve Mısır`a ait 6 helikopterin bölgede uçtuğu belirtilmişti.
Mısır ordusunun dün Sina`da düzenlediği askeri operasyonlarda 10 kişi ölmüş, 20 kişi yaralanmıştı.

3 Temmuz`da yapılan askeri darbe ile ülkenin ilk seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin görevden alınmasının ardından çoğunlukla askeri bölgelerin ve polisin hedef alınması sonucunda çok sayıda asker ve polis hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir