• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Bingöl'den Mısır'a R4BİA selamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mısır'daki kutlu direnişin sembolü olan ve Müslümanların yeni zafer işareti haline dönüşen R4BİA işareti gün geçtikçe yayılıyor. Bingöl'de bir İslami düğünde sanatçılar tarafından yapılan Rabia işaretine vatandaşlar da eşlik etti.

Diyarbakır Grup Vuslat sanatçılarının seslendirdiği eserler ile coşan katılımcılar Mısır halkına olan desteklerini yaptıkları Rabia işareti gösterdiler.

R4BİA işareti
Kısa bir süre önce açılan ve üç dilde yayın yapan R4BİA sitesinde, Rabia işaretini ilk yapan Müslümanların 3 Temmuz'da yapılan askeri darbede katledildikleri bilgisine yer verildi.

Arapçada Rabia 'dördüncü, dört' demek olan R4BİA İslam'ın ilk asırlarında Kudüs'te vefat eden, Allah'ın takvalı kullarından Rabiatü'l Adeviyye hanımdan gelir. Çünkü Rabia, ailesinin dördüncü evladı olduğu için bu ismi almıştı.

Tahrir Meydanı'nda darbeye destek vermek için toplananlar iki parmaklarıyla 'zafer işareti' yaparlarken Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanan halk R4BİA işaretiyle zafer işareti yaptılar. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir