• DOLAR 32.518
  • EURO 34.668
  • ALTIN 2491.732
  • ...
HAMAS: "Gazze'de hükümet karşıtı gösteri yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gazze'de Temerrüt Hareketi'nin harekete geçtiği ve hükümet aleyhinde gösterilerin olduğu şeklinde çıkan haberlerle ilgili olarak İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Resmi Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri'den açıklama geldi.


Hükümet aleyhinde gösterilerin olduğu şeklindeki haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirten Ebu Zuhri, "Gazze'de Temerrüt Hareketi'nden söz etmek, tamamen bir vehimdir; HAMAS'ı engellemek ve direnişin gücünü kırmak için çabalamaktır" dedi.


Ebu Zuhri, "Gazze'de var olan, insanların hizmetindeki bir hükümettir ve meşru bir direniştir. Gazze'deki durum, hiçbir yere benzemez. Burada hâkim-mahkûm yoktur, özgürlüğü içim mücadele eden bir halk vardır. Burada gösterilerden söz etmek akıllıca değildir. Gösterilerden söz edenler, Mars'ta olan bir şeyden söz ediyorlar. Onlar, HAMAS'ı engellemek ve direnişin gücünü kırmak için derin bir vehim çukuruna düşmüşlerdir. Söylenenler gerçeğin tam zıddıdır. Çünkü HAMAS, Filistin'in bir parçasıdır ve direnişin öncüsüdür" ifadelerini kulllandı.


Temerrüt Hareketi'yle ilgili olarak da konuşan Ebu Zuhri, "Yeryüzünde Temerrüt diye bir şey yoktur. Burada sadece Fetih içerisindeki bazı grupların Gazze'ye yeniden kaosu ve güvensizliği getirme çabaları vardır. Bu, direnişin arkasında duran halkımızın adına uydurulan bir şeydir. Güvenlik havasını teneffüs eden halkımız kesinlikle kaosun geri getirilmesini kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir