• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Dört ayaklı minare inşaatı tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sur ilçesinde bulunan Şeyh Mutahhar Camisinin tarihi dört ayaklı minaresinin restorasyonu için kurulan inşaat iskelesi çalışmanın durması nedeniyle esnafı mağdur ederken yoldan geçmek isteyen vatandaşlar yönünden ise tehlike oluşturmaya devam ediyor.

 

"Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından restorasyonuna başlanılan tarihi dört ayaklı minaredeki çalışmalara ara verilmesi çevre esnafını da mağdur ediyor.

 

Kurulan iskelenin yoldan geçenler için tehlike arz ettiğini belirten esnaf, gelen turistlerin de inşaattan dolayı tarihi minareyi ziyarete gelemediğini bu durumun da esnafa zarar verdiğini söyledi.

 

Yaklaşık 2 ay önce çalışmaların başladığını ve projeden kaynaklı bir hatadan dolayı çalışmanın durduğunu ifade eden çevre esnafından Erkan Kobu, "Kurulan iskeleden dolayı burada tedirginiz. Çünkü çocuklar iskeleye çıkmaya çalışıyor. Geçenlerde bir çocuk iskeleye çıkmaya çalışırken düşüp yaralandı. Buradan geçmeye çalışan bir aracın camı kırıldı. Yetkililerden bu iskeleyi biran önce kaldırmasını istiyoruz." dedi.

 

Minare etrafına kurulan iskelenin büyük bir problem oluşturduğunu söyleyen esnaf Erkan Çaycıoğlu ise, "Bu zamanda bu iskelenin burada bulunmaması gerekiyor. Çünkü yaz sezonu olduğu için buraya yerli ve yabancı turistler geliyor. Yoğunluk yaşanıyor. Dört ayaklı minareyi görmeye gelen turistler, inşaat halinde olduğunu görünce geri dönüyorlar ve bundan esnafımız zarar görüyor. Burada esnafımızın bir mağduriyeti söz konusudur" ifadelerini kullandı.

 

İnşaat iskelesine çocukların çıktığını ve bundan dolayı da çok ciddi sorunların oluştuğunu söyleyen esnaf Saim Elatunbay da, "2 aydır bu iskeleyi koymuşlar o tarihten bu yana öyle duruyor. İskeleye çocuklar çıkıyor ve bu da çok ciddi sorun oluşturuyor." şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Fikret Kavgalı / Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir