• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
ODTÜ`deki saldırıya tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - ODTÜ`de başörtülü öğrencilere yapılan saldırı kınayan Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Davut Şahin, "Hükümet başörtüsü yasağını güvence altına alsaydı bu sorunların yaşanmayacaktı" dedi.
 
Bu zihniyetin, var olduğundan bu yana İslam`ın mukaddesatlarıyla savaşır durumda olunduğunu ve insanlığa ise sadece faşizm ve barbarlık getirdiğine işaret eden Şahin, "Bir yandan barış adına etrafı Gökkuşağı renkleriyle renklendiriyor görüntüsü verecek diğer tarafta da okuduğu Üniversite ortamında hemcinslerinin başörtüsüne bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşacak. 2 kız öğrenciyi başörtüsü takmışlar diye linç etmeye kalkışacak ve üniversite kampusundan çıkartacaklar. Böylece aslında kafalarının içindeki tek renk olan karanlıkta bocalayacaklardır. Bir de bu zihniyetin ülkeye hakim olduğunu bir düşünün. Bu durumda ülkeyi nasıl bir kaosun beklediğine siz karar verin? Bunlar gibi düşünmeyen eğitim görevlilerinin her şeyden önce bu yaratıklara insanlar arasında nasıl yaşayabileceklerini öğretmeleri lazım" ifadelerini kullandı.
 
Başörtülü avukatları mahkemeye almayanlar nasıl adalet dağıtır?
Aynı zihniyetle hareket eden yargıçların da olduğuna dikkat çeken Şahin, "Kendileri için bağlayıcı olması gereken Danıştay`ın kamuda başörtüsüne onay veren kararına rağmen, başörtüleriyle davalara girmek isteyen bayan avukatları mahkeme salonuna almayan hakimler, adalet mi dağıtır, felaket mi? Ve Danıştay`ın bu kararına tepki gösteren Baroları işgal etmiş avukatlar var. Bu avukatlar ancak kafalarındaki karanlık ideolojinin avukatlığını yapabilirler. Tabi ki mevcut hükümet bu haksızlıklardan beri tutulamaz" dedi.
 
Hükümet başörtüsü yasağını güvence altına alsaydı sorun yaşanmazdı
"Üç dönemdir iktidarını pekiştirdiği halde seçim vaatleri arasında bulunan başörtüsü yasağını kaldırıp, yasal güvence altına alsaydı bu durumlar yaşanmazdı" ifadesiyle hükümeti eleştiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öyle görünüyor ki hükümet bu meseleyi elde tutup, bunun üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Değilse parlamentodaki mevcut oluşum tesettür yasağını kaldırmak için müsaittir. Hak ve Özgürlükler Platformu olarak, tesettüre ve insan haklarına saygısızlıklarından ve bu faşizan tavırlarından dolayı, beyinleri kararmış bu güruhu nefretle kınıyoruz. İnsanlar arasında yaşayacaklarsa, insanlığı ve değerlere saygıyı öğrenmelerini tavsiye ediyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir