• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Konya, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği yönetiminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi, Mekke'de yapılan İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği toplantısında birliğin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, "İdare ve Belediyecilik Sistemi" alanında birincilik, "Belediye Hizmetleri, Çevre ve Çevre Düzenleme" alanında ikincilik ödülü almak üzere katıldığı İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği toplantılarında yönetim üyeliğine seçildi.

 

Konya'nın yapılan oylamada yönetime seçildiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Dünya Tarihi Şehirler Birliği ve Dünya İpek Yolu Şehirleri Birliği'nin yönetimlerinde de Türkiye'yi dünyada temsil ediyoruz. Yine, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nda eşbaşkan olarak Türkiye'yi dünya arenasında temsil ediyoruz. Şimdi de İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği yönetiminde şehrimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

 

Akyürek, temasları esnasında birlik üyesi şehirlerin belediye başkanları ve yöneticileriyle ikili görüşmelerde bulunduklarını, Konya'nın tanıtımını yaptıklarını vurguladı.

 

Akyürek, temasları kapsamında Medine Belediye Başkanı Dr. Halid A. Tahir'i de ziyaret ettiğini, ziyarette Konya ile Medine'nin ortak noktalarını konuştuklarını, Dr. Halid A. Tahir'i Konya'ya davet ettiğini belirtti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir