• DOLAR 32.51
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2432.642
  • ...
İtalya'daki işkence kalesine turist akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTALYA - Como şehrinin meşhur Baradello Kalesi, Ortaçağ Avrupa'sında, vahşi işkencelerin yapıldığı, insanların cayır cayır yakıldığı bir yer iken, şimdi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

 

Baradello Kalesi Comolu olan yerlilerin en meşhur kalesidir. Como şehrinin en yüksek tepesinde bulunan Baradello Kalesi, stratejik olarak en iyi yere kurulu ve tüm araziyi yukarıdan görüyor. Şehir, kalenin ayakları altında duruyor.

 

Comolu yerliler, (1118 - 1127 ) tarihlerinde yaklaşık on yıl boyunca Milano halkına karşı bu kaleden savaşmış. Savaş boyunca Comolu askerler yakaladıkları esirlere inanılmaz işkence çeşitlerini uygulamış.

 

Belediye tarafından restore edilerek turistlerin hizmetine sunulan Kale, çok büyük olup değişik yapılara sahiptir. Kale içinde eski vahşet izlerine rastlamak mümkün. İnsanların derin kuyulara diri diri atıldıkları yerler, karanlık odalar, işkence aletleri vs. daha başka işkence izleri halen görülebiliyor. Ayrıca kale insanların geceleyin lamba yerine yakıldıkları yer olarak biliniyor. (Yunus Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir