• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Taziye evleri eğitim yuvaları olarak da kullanılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valiliğinin organizatörlüğünde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürdürülecek olan projede, Bitlis'te bulunan taziye evleri artık sadece taziyeler için değil, eğitim hizmetleri için de kullanılacak.

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, "Bu yıl yazarlık çalışması kapsamında bir proje geliştirdik. Bununla da taziye evlerini sürekli eğitim merkezi haline getirme projesini biz devraldık. Taziye günleri dışında burada gençlere, yetişkinlere, hanımlara ve öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerimiz olacak.

 

İlimizde 80 tane taziye evleri mevcuttur. Bu taziye evleri ayda 3 gün kullanılıyor. Geri kalan 27 gün boş kalarak heder oluyor. Bu yerlerin heder olmaması için valiliğin başlattığı projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sürdüreceğiz. Bu taziye evlerinde, getireceğimiz yazarlar ve görevlendireceğimiz eğitimciler tarafından ailelere değerler eğitimi ve aile içi eğitim seminerleri verilecektir" diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir