• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
Cizre'de okullar bölgesinde üstgeçit temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre'de mayınlı olduğu için yasak bölge kapsamındaki alanda okul yapılmasının ardından şimdi de okula gidecek öğrenciler için üstgeçit yapılacak.

Cizreli hayırseverler tarafından yaptırılan ikinci okul ve ilk lise olma özelliğine sahip, 24 derslikli Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi'nde okuyacak olan öğrencilerin güvenli şekilde okula ulaşması için yapılacak üstgeçidin yapımı sürüyor.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullara ulaşmalarını sağlayacak olan karayolları 95. Şube şefliği tarafından yapımına başlanan üstgeçit inşaatını kontrol ederek çalışmalar hakkında Şube Şefi Enver Yüce'den bilgi aldı.

Kaymakam Koca, söz konusu 330 dönümlük arazinin daha önceden yasak bölge olarak kullanıldığını ve mayınla kaplı olduğunu şu anda ise Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirtti.

Fettah Kadooğlu Anadolu Lisesi'nin ayın 16'sına hizmete başlayacağını açıklayan Kaymakam Koca, karayolları ile yaptıkları görüşmelerle başka bir yerde yapımı planlanan üstgeçidin ihtiyaç dolayısıyla bu bölgeye alındığını ve okullar açılıncaya kadar üstgeçidin tamamlanacağını söyledi.

Öte yandan mayından temizlenen alanda iki okul daha yapılacak. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir